< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Esküt tettek a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium végzősei – 151 fiatalt avattak rendőrré

| Mobile | RSS

Esküt tettek a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium végzősei – 151 fiatalt avattak rendőrré

2018. június 18. | hozzászólás | Közélet

Esküt tettek a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium végzősei – 151 fiatalt avattak rendőrré

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium végzősei a hagyományokhoz híven kibocsátó ünnepségükön erősítették meg esküjüket a Széchenyi téren. A rendezvény elöljárója, Kovács István rendőr vezérőrnagy beszédében azt hangsúlyozta, az iskolai évek alatt kiváló oktatást kaptak, így teljes értékű tagjai lesznek a rendőrségnek.

– Ki kell emelni a példaértékű helytállást, amelyet önök, most végzett kollégáim az utolsó tanulmányi évük alatt a rendőrség hivatásos próbaidős állományának tagjaiként tanúsítottak Magyarország déli határain megjelenő migrációs válsághelyzet kezelése során. Önmagukat nem kímélve, fáradtsággal, az időjárás viszontagságaival és más veszélyekkel dacolva bizonyították emberséges, áldozatkész hozzáállásukat a bajbajutott emberek megsegítése során – hangsúlyozta a szombati kibocsátó ünnepségen Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes. Úgy fogalmazott, pályájuk, s talán életük egyik legjelentősebb állomásához érkeztek a frissen végzettek, most, hogy a szolgálatkezdet előtt állnak. – Hiszek a szorgalmon, a kitartáson alapuló eredményekben. Hiszek a befektetett szívós munkában, a szisztematikus felkészítésben, és hiszek önökben: szakmai tudásukban, hozzáállásukban, kötelességtudatukban, a szakma és az állampolgárok iránti elkötelezettségükben – mondta Kovács István.

Az egyik frissen végzett, Csikász Áron már gyerekkora óta rendőr szeretett volna lenni. – A vásárokban műanyag bilincset és műanyag pisztolyt vettek nekem. Később a móravárosiban rendészeti fakultációra jártam, mert nagyon érdekelt ez a szakma, majd felvételt nyertem a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumba, aminek nagyon örültem, mert egy élet álma vált valóra számomra – mondta el lapunknak az őrmester. Áron Szegeden járőr, de idővel szeretne továbbtanulni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Esküt tettek a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban végzősei - Galéria

A belügyminiszter festményt adományozott Mezei Józsefné ezredesnek szakmai munkája elismeréseként, míg Kiss László őrmester kiemelkedő tanulmányi eredményeiért karórát vett át az ünnepségen. Az országos rendőrfőkapitány az iskola két legkiválóbb tanulmányi eredményt elért tanulóját, Szudár Bernadett és Baráth Roland próbaidős rendőr őrmestereket dicséretben és tárgyjutalomban részesítette. A rendvédelmi kar Bálint Nikoletta szorgalmát ismerte el, míg a Magyar Rendészeti Sportszövetség jutalmát, valamint a kiváló sportoló serleget Orvos Tímea Ildikó és Kulcsár Zoltán érdemelte ki.

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban a már érettségivel rendelkező diákok a kétéves képzés alatt határrendészeti, közrendvédelmi, közlekedési vagy épp bűnügyi rendőri szakirányt választhattak. A most végzett 151 fiatal közöl 92-en  határrendészek, 59-en pedig közrendőrök lesznek

forrás: Google hírek
Leave a Reply 162 megnézve, 2 alkalommal mai nap |