A meccset végül eldöntő esetet a pályán nem látta büntetőnek Joel Aguilar játékvezető, de a moszkvai központból szóltak: ez bizony tizenegyes. Svédországnak a 65. percig kellett várnia, hogy végre be tudják venni Cho kapuját. A skandinávok előtte mindent kihagytak. Szemben Koreával, amelynek lehetőségei sem voltak. A tegnap, ebben a csoportban meglepetésre vereséget szenvedő német világbajnokok nem most fognak megijedni.

Focinyár 2018

Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

hirdetésFriss cikkek a témában

Svédország–Dél-Korea találkozóval indult a világbajnokság 5. napja. Az F csoport két másik résztvevője abban a tudatban lépett pályára, hogy a kvartett másik mérkőzésén a címvédő Németország kikapott Mexikótól 1-0-ra.

Kifejezetten unalmasan zajlott az első félidő. Az első nagyobb helyzetig a 21. percig kellett várni, ekkor Marcus Berg került ziccerbe egy remek Toivonen megmozdulást követően, de a koreaiak kapusa Cho Hjun-vu-ban akadt el a labda.

Hosszú ideig komolyabb lehetőség nem adódott egyik csapat előtt sem. A koreaiaknál egy Szon elfutást lehet feljegyezni. Míg a svédek a félidő végén Berg és Claesson szerezhetett volna gólt. A félidő összegezve: sok szabálytalanság (25) és kevés helyzet. (0-0)

Svédország-Dél-Korea
Képgalériáért kattintson a képre!
© AFP / Dimitar Dilkoff

A második játékrész egy-egy helyzettel kezdődött. A svédeknél Forsberg lőtt nem túl jól, a másik oldalon viszont Koo fejelt közelről, de az oldalhálót találta csak el. A svédek is válaszoltak erre Toivonen révén, de a koreaiak kapusa ismét nagyon védett. Az első félidőhöz képest nagy felüdülés volt a két csapat támadóbb játéka.

A 64. percben egy rossz koreai szerelést követően a salvadori játékvezető, büntetőt ítélt a videóbíró segítsége után. Granqvist esélyt sem adott a kapusnak. A svédek megszerezték a vezetést. (1-0) Dél-Korea a hajrára fordulva kihasználta a cserelehetőségeit, ezzel mindent feltett egy lapra.

A svédek ráültek az eredményre és nem erőltették a második gól megszerzését. Az ázsiaiak pedig nem tudtak gólt szerezni, sőt komolyabb helyzetig se jutottak. Maradt az 1-0, és Svédország fellépett a csoport 1. helyére, Mexikó mellé.

Esélye sem volt
© AFP / Dimitar Dilkoff

Jegyzőkönyv:

  • 2018. június 18., 14:00, Nyizsnyij Novgorod
  • Svédország: Olsen – Lustig, Granqvist, Jansson, Augustinsson – Larsson (81. G. Svensson), Ekdal (71. Hiljemark) – Claesson, Forsberg – Berg, Toivonen (77. Kiese Thelin)
  • Dél-Korea: H.-W. Cho – Y. Lee, H.-S. Jang, Y.-G. Kim, J.-H. Park (28. M.-W. Kim) – S.-Y. Ki – J.-S. Lee, Koo (72. S.-W. Lee) – H.-C. Hwang, Son – S.-W. Kim (67. Jung)
  • Gól: Granqvist (65. perc, büntető)
  • Sárgalap: Claesson, valamint H.-C. Hwang, S.-W. Kim
  • Játékvezető: Joel Aguilar (El Salvador)
  • fecsego.eu/atv