< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Orbánt kihagyva hívott össze minicsúcsot Juncker((( Falta Orb, llamó a Juncker un minúsculo

| Mobile | RSS

Orbánt kihagyva hívott össze minicsúcsot Juncker((( Falta Orb, llamó a Juncker un minúsculo

Orbánt kihagyva hívott össze minicsúcsot Juncker

Fotó: AFP/Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Máris európai szintűvé terebélyesedett a német kormánykoalíció válsága. Az Európai Bizottság vasárnapra rendkívüli csúcstalálkozót hívott össze Brüsszelbe azon államok részvételével, amelyeket a bevándorlás leginkább érint. Hét állam vezetőjét várják a megbeszélésekre, Angela Merkel német kancellárt, Giuseppe Conte olasz kormányfőt, Emmanuel Macron francia elnököt, valamint a spanyol, a görög, a bolgár miniszterelnököt és az osztrák kancellárt. Utóbbi két államot azért hívták meg, mert július 1-ig Ausztria, ezt követően pedig Bulgária tölti be az Európai Tanács soros elnöki tisztségét. Hírek szerint a találkozót Angela Merkel kezdeményezte. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azt közölte, informális találkozóról van szó.

A minicsúcs célja a jövő csütörtökön és pénteken esedékes uniós csúcstalálkozó előkészítése, a legfontosabb államok véleményének összhangba hozatala, s az, hogy sikerüljön közös európai megoldást találni a menekültválságra. Ez lenne a német koalícióban az uniópártok, a CDU és a CSU között kialakult krízis megoldásának kulcsa. Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a bajor CSU elnöke hétfőn két hét haladékot adott Angela Merkelnek arra, hogy európai szinten kezelje a menekültkérdést. Amennyiben nem sikerül közös nevezőre hozni az uniós tagállamokat, úgy a belügyi tárcavezető elrendeli azon migránsok kitoloncolását, akik menedékkérelmét már elutasították egy mások EU-s országban. Ha ezt megtenné, akkor a kancellárnak menesztenie kellene belügyminiszterét, ez esetben azonban a Keresztényszociális Unió felmondaná a szövetséget Merkel pártjával, a CDU-val, aminek beláthatatlan következményei lennének mind Németországra, mind az egész Európai Unióra nézve.

A német Bild napilap egy meg nem nevezett görög illetékest idézett, aki azt közölte, várják Németország javaslatait a menekültválság megoldására vonatkozóan. Sebastian Kurz osztrák kancellár szerdán óva intett attól, hogy a német koalíciós feszültség miatt tovább éleződjék az európai menekültválság. Kifejtette, „fel kell készülnünk arra, hogy Németország miatt Európában jobban ellenőrzik majd a határokat”.

fecsego.eu/népszava online

Falta Orb, llamó a Juncker un minúsculo

Foto: AFP / Agencia Anadolu / Dursun Aydemir

La crisis de la coalición de gobierno alemana ya se ha convertido en un nivel europeo. La Comisión Europea convocó a una cumbre extraordinaria en Bruselas el domingo con la participación de los estados más afectados por la inmigración. Jefe de siete estados están a la espera de las conversaciones, la canciller alemana, Angela Merkel, el primer ministro italiano, Giuseppe Conte, presidente Emmanuel Macron francesa y la española, griega, el primer ministro búlgaro y el canciller austríaco. Los dos últimos estados se convocó porque: 1 de julio de Austria, seguido por Bulgaria ocupa la presidencia de turno del Consejo Europeo. Según las noticias, la reunión fue iniciada por Angela Merkel. Jean-Claude Juncker, presidente de la Comisión Europea, dijo que era una reunión informal.

El propósito de la cumbre de la UE minicumbre debido próximo jueves y viernes preparar los dictámenes de los estados más importantes en línea con el mercado, y ha de tener éxito en la búsqueda de una solución europea común a la crisis de refugiados. Esto sería una llave de la coalición alemana formada entre las partes de la Unión, la CDU y la CSU resolución de la crisis. Horst Seehofer, Ministro Federal del Interior de Alemania, Presidente de la CSU de Baviera el lunes dos semanas de descanso dio Angela Merkel, para abordar la cuestión de los refugiados a nivel europeo. Si no se puede llevar a los Estados miembros de la UE un denominador común, el Ministro del Interior ordena la expulsión de los migrantes que se haya denegado la solicitud de asilo en virtud de otro país de la UE. Si lo hace, entonces el Canciller debe menesztenie del Interior, pero en este caso la Unión Social Cristiana denunciar la alianza de partido de Merkel, la CDU, con consecuencias impredecibles para el que tanto Alemania como toda la Unión Europea.

El diario alemán Bild citó a una mujer anónima a cargo de quién dijo, le espera propuestas de Alemania para hacer frente a la crisis de refugiados. Sebastian Kurz canciller austríaco advirtió el miércoles marcó el hecho de que, debido a las tensiones de la coalición alemana éleződjék aún más la crisis de los refugiados Europea. Explicó que “debemos estar preparados para controlar mejor las fronteras en Europa en Europa”.

fecsego.eu/newsword en línea

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |