< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Fejenként 270 ezer forintot fizet a kormány a Kossuth téri tüntetőknek

| Mobile | RSS

Fejenként 270 ezer forintot fizet a kormány a Kossuth téri tüntetőknek

A kormányzati híreket közlő Magyar Időkben jelentette be Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, hogy kártérítési egyezséget kötött az Igazságügyi Minisztériummal.

A tárca ezek szerint hajlandó, a 2006-os Kossuth téri tüntetők 120 fős csoportjának fejenként 270 ezer forintot fizetni.

A mintegy 32 milliós összeget az Emberi Jogok Európai Bírósága előtti eljárás lezárásaként adná a kormány a „gyurcsányi erőszak áldozatainak”.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint a kártérítés kifizetésére az egyezség közelgő bírósági jóváhagyása után rövidesen sor is kerülhet.

A Magyar Idők megragadta az alkalmat, hogy a kormányzat aktuális ügymenetét támogatva egy az egyben leközölje Gaudi-Nagy bírókat és döntéseiket név szerint kritizáló megjegyzéseit is.

Az ügyvezető szerint ugyanis a Fővárosi Törvényszék bírója, Sz. Cs. a Kossuth tériek tavaly ősszel indított próbaperében a múlt pénteken hozott első fokú ítéletével tévesen döntött úgy, hogy a földre tepert, megbilincselt, és 12 órán keresztül fogva tartott, emberi méltóságában megsértett Fáber Károlynak nem jár a követelt 730 ezer forint és annak kamataival számított nem vagyoni kártérítés, mivel az igény elévült. Gaudi-Nagy egy másik bírót közökirat-hamisítással, egy harmadikat koncepciós verdikttel vádol az újságban.

forrás:hir24.hu

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |