< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbánról lepereg minden kérdés, letagad bármit/// El jefe de gobierno llamó a Tamás Harangozó, que le preguntó sobre varios temas, un mentiroso, que no tuvo que responder, sino una “corrección”.

| Mobile | RSS

Orbánról lepereg minden kérdés, letagad bármit/// El jefe de gobierno llamó a Tamás Harangozó, que le preguntó sobre varios temas, un mentiroso, que no tuvo que responder, sino una “corrección”.

2018. június 26. | hozzászólás | Közélet

Orbánról lepereg minden kérdés, letagad bármit

MTI Fotó: Illyés Tibor

A kormányfő hazugnak nevezte az őt több témában kérdező Harangozó Tamást, szerinte nem is választ kellett adjon, hanem „helyreigazítást”.

„Népünk fényes tekintetű vezetőjének” szólította Orbán Viktor miniszterelnököt Harangozó Tamás szocialista képviselő, aki hétfőn, az azonnali kérdések órájában több kérdést is feltett a parlamentben a kormányfőnek, akinek ezúttal személyesen kellett válaszolnia. Harangozó úgy fogalmazott, nem tudja eldönteni: Orbán tényleg becsapja-e az embereket, vagy csak félretájékoztatják a kollégái.

Tudta-e, hogy a kormány éppen el akarja venni a cafetéria juttatásokat a munkavállalóktól?

A cafetériát senki sem veszi el az emberektől, a cafetéria mennyisége nem változik – mondta erre a miniszterelnök, aki szerint a képviselő nem mond igazat. Látszólag megfeledkezett arról, hogy a 2019-es költségvetést megalapozó adótörvényben a béren kívüli juttatások szinte minden elemét eltörölnék, és jövőre csak a SZÉP-kártya maradna, mint egyetlen kedvező adózású cafeteria-szolgáltatás.

Tudte-e, hogy kormánya épp azon mesterkedik, hogy a miniszterek fizetését havi öt millió forintra emelje?

Ez hazugság, ilyenről nincs szó, ilyen döntés nem született – állította Orbán, csakhogy erre szintén egy, a parlament előtt lévő törvényjavaslat ad hamarosan lehetőséget: e szerint egy miniszter fizetése elérheti a minisztériumához tartozó állami cégvezetők bérét is (a legnagyobb ilyen fizetés havi 5 millió forint). Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta: erről Orbán dönt majd, de előállhat olyan helyzet, hogy egy miniszter többet kereshet majd, mint maga a kormányfő.

Tudta-e, hogy a Pécs-Budapest vasútvonalon a menetidő mára meghaladja az öt órát is?

Erre Orbán azt állította, hogy nemrég utazott a Pécs-Budapest vasúton, és az nem öt és fél óra. „Önt becsapták, rossz vonatra szállt” – élcelődött a kormányfő. A menetrend szerint valóban 3 óra 10 perc az út intercityvel, csakhogy az állandósult felújítás és buszos pótlás miatt ez egyáltalán nincs így, és az is előfordult, hogy az utasok nem fértek fel a vonatpótló buszra.

forrás:népszava online.hu

Orbán está abrumado por todas las preguntas, negando cualquier cosa

Foto de MTI: Tibor Illyés

El jefe de gobierno llamó a Tamás Harangozó, que le preguntó sobre varios temas, un mentiroso, que no tuvo que responder, sino una “corrección”.

llamado “líder de ojos brillantes de nuestro pueblo”, el primer ministro Viktor Orbán, eurodiputado socialista Tamás Harangozó, que el lunes las horas Preguntas inmediatos hicieron varias preguntas en el Parlamento el primer ministro, que tuvieron que responder en persona este momento. Harangos dijo que no podía decidir si Orban realmente engañaría a la gente o simplemente extrañaría a sus colegas.

¿Sabía que el gobierno está a punto de obtener beneficios de cafetería de los empleados?

No se quita ninguna cafetería a las personas, pero la cantidad de la cafetería no cambia “, dijo el primer ministro, quien dijo que el agente no dijo la verdad. Al parecer se olvidó de que la legislación fiscal que subyace en el presupuesto de 2019 se suprimieron casi todos los elementos de los beneficios marginales, y el futuro es sólo una tarjeta HERMOSA quedaría como los únicos servicios de cafetería gravados positivos.

¿Sabía que su gobierno está a punto de aumentar los salarios ministeriales a $ 5 millones por mes?

Eso es una mentira, no existe ninguna, tal decisión no ha sido – establece Orban, solo que esto también es un proyecto de ley ante el Parlamento pronto será una oportunidad: este último sueldo de un ministro puede llegar a los ejecutivos estatales del Ministerio de salarios, así (el más grande tal pago mensual de 5 millones HUF). Gergely Gulyas, el primer ministro del copiloto había dicho sobre Orban decidirá, pero puede haber una situación en la que un ministro ganará más que el propio primer ministro.

¿Sabía que el tiempo de viaje en Pécs-Budapest ha excedido las cinco horas?

Orbán dijo que había viajado recientemente a Pécs-Budapest, y que no eran cinco horas y media. “Fuiste engañado, te subiste a un mal tren”, dijo el jefe de gobierno. De acuerdo con el programa de realidad 3 horas y 10 minutos debido a la carretera Intercity sólo para renovación constante y autobús de reemplazo no es el caso en absoluto, y es también la casualidad de que los pasajeros no podían conseguir en el autobús de reemplazo de tren.

fuente: wordpress.com

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |