< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kruppa Géza:Ez a harc lesz a legvégső

| Mobile | RSS

Kruppa Géza:Ez a harc lesz a legvégső

2018. június 28. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Kruppa Géza:Ez a harc lesz a legvégső

A költözés alatt morális és szellemi leépülésünk zavartalanul folytatódik! – e felirat is állhatna a Villányi úti konferencia-központban kialakítandó legújabb MSZP-pártközpont ajtajára kitűzött cédulán

szerző:Kruppa Géza

Mert a párt csupa tetterő, dinamizmus, ma is állandó mozgásban van. A hírhedt Köztársaság téri székházból a Jókai utcai épületbe való átcuccolást követően a volt Foxi-Maxi harmadik emeletén veti meg a lábát.

Ezzel a lendületes lépéssel követi az élet nagy körforgását, hosszú földi utat megjárva visszatér az állampárt ideológiai képzésének legfőbb színterére, a néhai MSZMP Politikai Főiskolája és Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme falai közé. Ahol a létező szocializmus évtizedeiben az észt osztották. Az ifjú és érettebb káderek közül sokan itt szippantották magukba a tudást, amelynek az alapja: a lé határozza meg a tudatot.

E bölcselet a rendszerváltás bágyadtra sikeredett zivatarában kiállta a gyakorlat próbáját. Az MSZMP és a KISZ kezelésében lévő, hozzáve­tően kilencszáz ingatlan – akkori értéken tizenhárommilliárd forintnyira taksált közösségi vagyon – szállt át szocialista megőrzésre az utódpártra és az élharcosok családi tulajdonába. A párt meglehetősen hányaveti módon sáfárkodott a senki által rá nem bízott vagyonnal. Amelyet az elmúlt években megfejelt további 1,2 milliárd forint összekapart tartozással, s még ma is fél milliárddal lóg a közös kasszának. Az elsíbolt milliárdokra keresztet vethetünk. Felszívódtak, akár az MSZP hívő tagozata, amely alighanem önkéntes illegalitásba vonult, mert évek óta nem hallani róla. Pedig a tagok az új pártirodából át-át járhatnának a tőszomszédságba, a minden bűnös lélek előtt is nyitva álló, kéttornyú Szent Imre-templomba. A bejáratnál a gyónási rend is ki van függesztve. És Isten házának áhítatos csendje alkalmas az elmélyülésre, olyankor pedig a mélyalvásból a lelkiismeret felébresztésére.

Egyelőre azonban az önostorozás, a múlton töprengés, a meditálás helyett inkább a világi hívságok és ellenséget ijesztgető gyermekded ideológiai fegyvercsörtetés köti le a párt drága idejét. Mert az idő pénz. Talán ezért sem morfondírozhatott sokat az új elnök a szűzbeszédében valamiféle eredeti gondolattal rukkoljon elő. „Kérlelhetetlenül fel kell lépni Orbán posztfasiszta rendszere ellen!” – e dörgő tapsot kiváltó csatakiáltással buzdította híveit a következő nagy megméretésekre.

A többszörösen lejárt szavatosságú, átcímkézett lelkesítő kijelentést a pártvezető éppen akkortájt kiáltotta világgá, amikor az amerikai elnök telefonon hívta fel magyar kollégáját, a V4-ek Budapesten üléseztek, Merkel Berlinbe invitálta a magyar miniszterelnököt, itt járt az osztrák kancellár, és már fél Európa Orbánt élteti. Úgy néz ki, hogy a kivételes taktikai érzékkel megáldott új elnök vezérletével az MSZP-nek tényleg ez a harc lesz a végső. A legvégső. A közeli templomtoronyban esténként megkonduló harang hangja a központi pártiroda ablakán beáramolva a lélekharang zúgását jelenti. Nekünk pedig, mint a szocialisták egyetlen értékelhető hagyatéka, a lenyúlt közvagyonért, a társadalomnak okozott mérhetetlen károkért, a sok gonoszságért némi sovány kárpótlásként örökre megmarad Kunhalmi Ágnes szűnni nem akaró kacajának felejthetetlen emléke. Tőlünk ezt a közkincset már senki nem veheti el.

forrás:magyar hírlap
Leave a Reply 133 megnézve, 1 alkalommal mai nap |