< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Nem sikerült a román ellenzéknek megbuktatnia a kormányt))) L’opposition roumaine n’a pas réussi à renverser le gouvernement

| Mobile | RSS

Nem sikerült a román ellenzéknek megbuktatnia a kormányt))) L’opposition roumaine n’a pas réussi à renverser le gouvernement

Nem sikerült a román ellenzéknek megbuktatnia a kormányt

Túlélte a bizalmi szavazást a Viorica Dancila vezette bukaresti szociálliberális kormány szerdán, miután a jobbközép ellenzék által beterjesztett bizalmatlansági indítvány nem kapta meg az elfogadásához szükséges szavazatszámot.

Nem sikerült a román ellenzéknek megbuktatnia a kormányt

A bizalmatlansági indítványban a jobbközép ellenzék a magas infláció, a hitelek drágulása, a magánnyugdíj-rendszer meggyengítése és az igazságügyi reform miatt bírálta a kormányt. Az ellenzék szerint Viorica Dancila alkalmatlan a kormányfői tisztségre, és kizárólag Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD) pártelnök utasításait hajtja végre.

Parlamenti beszédében a miniszterelnök azt válaszolta: az ellenzék alaptalanul vádaskodik, és elferdíti a valóságot, amikor a bérek és nyugdíjak vásárlóerejének csökkenéséről, vagy a magánnyugdíjak államosításának szándékáról beszél.

Raluca Turcan az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióvezetője szerint

a szerdai szavazásnak a tétje nem a Dancila-kabinet, hanem az azt háttérből irányító, az ország “európai jövőjét eljátszó” Dragnea-rezsim megbuktatása.

Dan Barna, a szintén ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke arról beszélt: Romániát egy inkompetens kormány vezeti, amely szerinte nem az ország, hanem egy köztörvényes bűnöző – a második korrupciós perében is elmarasztalt PSD-elnök – személyes érdekeinek szolgálatában áll.

Kelemen Hunor parlamenti beszédében rámutatott:

az RMDSZ nem partner az öncélú hatalmi harcban, amely az ellenfelél megbélyegzésén, üres szólamok puffogtatásán és gyűlölködésen alapul. A magyar érdekképviselet az ország következő évtizedeit megtervező, a többség és kisebbség viszonyát is meghatározó érdemi közvitában akar partner lenni

– mutatott rá Kelemen Hunor, felszólítva képviselőtársait: ne mutogassanak az RMDSZ-re, mert az RMDSZ támogatása esetén sem lenne elég voks a kormány megbuktatásához.

A bizalmatlansági vita során a parlament előtt több ezer ellenzéki tüntető követelte a Dancila-kormány leváltását, de az ellenzéki pártok az ülésteremben is bekiabálásokkal és a tüntetéseken használatos molinókkal próbáltak nyomást gyakorolni a kormányoldalra.

A kormánybuktatáshoz a törvényhozók összlétszámának több mint felének támogatására, legalább 233 szavazatra lett volna szükség. A bizalmatlansági indítványt végül 166 képviselő és szenátor szavazta meg, miközben a parlamenti többséggel rendelkező PSD-ALDE szociáldemokrata-liberális koalíció, illetve az azzal együttműködő RMDSZ törvényhozói nem adták le voksukat.

fecsego.eu/propeller

L’opposition roumaine n’a pas réussi à renverser le gouvernement

Il a survécu à un vote de confiance à Bucarest Viorica DĂNCILĂ a conduit le gouvernement socialiste mercredi après que les rapports présentés par la motion de censure de l’opposition de centre-droit n’a pas reçu le nombre de voix nécessaire à transmettre.

L’opposition roumaine n’a pas réussi à renverser le gouvernement

Dans la motion de censure, l’opposition de centre-droit a critiqué le gouvernement pour la forte inflation, l’augmentation du crédit, l’affaiblissement du système de retraite privé et la réforme judiciaire. Selon l’opposition Viorica DĂNCILĂ effectue ne convient pas au poste de premier ministre, Liviu Dragnea et que sociaux-démocrates des instructions du chef du parti (PSD).

parole du Parlement, le premier ministre, les accusations sans fondement de l’opposition et la distorsion de la vérité en ce qui concerne les salaires et les pensions diminution du pouvoir d’achat de parler, et la nationalisation de l’intention des pensions privées.

Raluca Turcan, selon le chef du parti de l’opposition Parti national libéral (PNL)

le vote de mercredi n’est pas le cabinet Dancila, mais le renversement du régime de Dragnea, «l’avenir européen» du pays.

Dan Brown et son collègue opposition président de sauvetage Roumanie de l’Association (USR) ont parlé: la Roumanie est dirigée par un gouvernement incompétent, qui selon lui est pas le pays, mais un droit commun – est un intérêt personnel du service – a condamné le second procès de corruption du président PSD.

Hunor Kelemen a souligné dans son discours parlementaire:

le DAHR n’est pas un partenaire dans la lutte pour le pouvoir autogérée qui est basée sur la stigmatisation de l’adversaire, le bafouillage des voix et la haine. La représentation hongroise des intérêts veut devenir un partenaire dans la planification des décennies du pays dans le débat public significatif qui détermine la relation entre la majorité et la minorité

– il a souligné Hunor Kelemen, appelant ses collègues: ne mutogassanak Dahr, il ne serait pas suffisant pour renverser le gouvernement voter pour le soutien de l’UDMR.

Lors du débat de censure, des milliers de manifestants de l’opposition au parlement ont exigé la démission du gouvernement Dancila, mais les partis de l’opposition à la Chambre ont également tenté de cueillir les cloches et les molinos utilisés lors des manifestations à la barre.

Pour que le gouvernement puisse soutenir plus de la moitié du nombre total de législateurs, au moins 233 voix étaient nécessaires. La motion de censure finalement 166 députés et sénateurs ont voté, alors que la majorité au Parlement ADLE PSD coalition sociale démocrate-libéral, et avec les co-législateurs UDMR n’a pas été suffrages exprimés.

fecsego.eu/propeller

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |