< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Exkluzív: először válaszol az ügynökvádra a Jobbik volt kommunikációs vezetője

| Mobile | RSS

Exkluzív: először válaszol az ügynökvádra a Jobbik volt kommunikációs vezetője

2018. június 29. | hozzászólás | Közélet

Exkluzív: először válaszol az ügynökvádra a Jobbik volt kommunikációs vezetője

Exkluzív: először válaszol az ügynökvádra a Jobbik volt kommunikációs vezetője

Perelni fogok – reagál a vele kapcsolatban megfogalmazott ügynökvádra a Heti Válasznak Radnai László. A Jobbik volt kommunikációs vezetőjét az elmúlt hetekben nevezték a párt szétverőjének és Simicska Lajos küldött emberének is. Először vállalt interjút a vádak elhangzása óta.

Radnai László, a Jobbik kommunikációs igazgatójának neve a közelmúltig valószínűleg a „politikajunkie” közönségnek sem mondott sokat. Toroczkai László – az elnökségért folytatott versenyben alulmaradt, később a Jobbikból kizárt ásotthalmi polgármester – aztán a párt május 12-i kongresszusán, majd azt követően többször is Radnait, mint a vezérkart „a háttérből” irányító, „műanyag táblákra rajzolgató” marketingmenedzsert nevezte meg főbűnösként a vártnál rosszabb választási eredményért és a jobbikosok megosztottságáért. A kommunikációs vezetővel kapcsolatban június közepén a Ripost, majd nyomán tucatnyi lap írta meg, hogy terhelő anyagok lehetnek róla az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

Radnai László a vádak elhangzása óta nem szólalt meg a sajtóban – mostanáig. A lapunknak adott exkluzív interjúban válaszol Toroczkai Lászlónak, cáfolja a személyével kapcsolatban belengetett ügynökvádat és elmondja, milyen kapcsolat fűzte korábban Habony Árpádhoz.

Néhány idézet a június 27-i digitális Heti Válaszban olvasható interjúból:

Az ügynökvádról: „Soha életemben nem dolgoztam sem a titkosszolgálatnak, sem a három per akárhányas csoportnak. […] A rágalmazóknak felelniük kell majd a bíróság előtt.”

Simicska Lajosról: „Marhaság megpróbálni úgy beállítani, mintha Simicska Lajos irányította volna a pártot. Nem így volt, tehát közöm sem lehetett ehhez.”

Toroczkai Lászlóról: „Azon kívül, hogy minden második elnökségin – legtöbbször késve – megjelent, leginkább meg sem szólalt; a választások közeledtéig, 2017 őszéig–decemberéig nem mutatta jelét, hogy érdekelnék az országos pártügyek.”

A jobbikos belső feszültségekről: „Már tavaly nyáron jeleztem a vezetésnek, hogy van öt olyan személy, aki folyamatosan kibeszél a Jobbikból, akinek az identitása az új jobbikos identitással nem fér össze.”

Hogyan épület fel és hol futott félre a Jobbik kampánystratégiája? Milyen körülmények között dolgozott a Radnai László a Fidesznek, és milyen benyomásai lettek Habony Árpádról? Hogyan magyarázza „impexes” múltját?

Az interjú a Heti Válasz június 27-i számában olvasható. A lap jelenleg csak a Digitalstand oldalán vásárolható meg.

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |