< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Két népszavazást kezdeményez az MSZP ///. Le MSZP initie deux référendums

| Mobile | RSS

Két népszavazást kezdeményez az MSZP ///. Le MSZP initie deux référendums

Két népszavazást kezdeményez az MSZP

Az MSZP a közpénzek védelmében két népszavazást kezdeményez – mondta az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője az elnökség előző napi döntéséről pénteken az MTI-nek. Tóth Bertalan kifejtette: a napokban benyújtandó kezdeményezéseikkel referendumot javasolnak azért, hogy az Országgyűlés kötelezze a kormányt, csatlakozzon az európai ügyészséghez, illetve annak érdekében, hogy nézettség alapján használják fel a kormányzati kommunikációs forrásokat.

Hozzátette: az európai ügyészséghez történő csatlakozásától „úgy irtózik a Fidesz, mint a tömjénfüsttől”. Látni, hogy az uniós pénzek kézen-közön hogy tűnnek el és bármilyen lépést, feljelentést tesznek ez ellen, a magyar ügyészség füle botját sem mozdítja – fogalmazott.

Az MSZP elnöke a másik népszavazási kezdeményezésükről azt mondta, több tízmilliárd forintot költenek el kormányzati kommunikációra úgy, hogy a hasznát a fideszes baráti kör élvezi, népszavazási kezdeményezésük ezért azt szeretné elérni, hogy az erre fordított pénzt nézettség és olvasottság szerint kelljen felhasználni, azaz azok a médiumok is részesedjenek belőle, amelyeknek sokkal magasabb a nézettsége, illetve olvasottsága, mint a Fideszhez közeli lapoknak.

Tóth Bertalan kitért arra, hogy az MSZP elnöksége elítéli és felháborítónak tartja azt a támadást, amelyet a Fidesz a gyülekezési jog és a véleménynyilvánítás szabadsága ellen tesz. Az ezeket érintő törvényeket nem fogják támogatni a parlamentben és minden ellenzéki együttműködésben érdekeltek, amely tiltakozik a Fidesz lépései ellen – tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy az elnökség ügyvivőket bízott meg. Ujhelyi István, a párt európai parlamenti képviselője az MSZP EP-kampányának vezetéséért felel. Az elnökség megbízta Harangozó Gábor elnökségi tagot az agrár- és vidékfejlesztési ügyek, Bihal Dávid elnökségi tagot pedig a magyar ifjúság, az ifjúságpolitika ügyének képviseletével.

forrás:168 óra.hu

Le MSZP initie deux référendums

 

Le MSZP lance deux référendums en défense des finances publiques – le président du parti d’opposition, le président du parti d’opposition, a déclaré vendredi la décision de la présidence vendredi au MTI. Bertalan Tóth a déclaré qu’ils proposeraient un référendum sur les initiatives qu’ils doivent présenter afin d’obliger le gouvernement à se joindre au Parquet européen et à utiliser les ressources de communication du gouvernement sur un point de vue.

Il a ajouté :. Son adhésion au bureau de parquet européen, « il abhorre Fidesz que tömjénfüsttől » Voyant que l’argent de l’UE à disparaître mains commun et de toute accusation étape rendue contre elle ou se déplace l’a ignoré le bureau du procureur hongrois – de le mettre.

Président de la République socialiste un autre kezdeményezésükről référendaire a dit qu’il a dépensé des dizaines HUF de milliards dans la communication gouvernementale afin que les avantages de profiter du Cercle Fidesz, l’initiative référendaire, comme pour faire voir l’argent consacré doit être utilisé selon l’auditoire et le lectorat, à savoir la les médias, qui ont beaucoup plus de visibilité et de lectorat que ceux proches de Fidesz.

Bertalan Tóth a souligné que la Présidence du MSZP a condamné et outrage l’attaque du Fidesz contre la liberté de réunion et la liberté d’expression. Les lois qui les concernent ne seront pas soutenues au parlement et sont intéressées par toute la coopération de l’opposition, qui s’oppose aux actions de Fidesz – at-il ajouté.

Il a également signalé que la présidence avait confié des agents. István Ujhelyi, l’eurodéputé du parti, est responsable de la campagne EP de MSZP. La présidence a demandé au membre du Bureau Gábor Harangozó pour les affaires agricoles et rurales, membre David Bihal Bureau, la jeunesse hongroise, le représentant de la jeunesse pour la cause.

Source: 168 órája.hu

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |