< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Érdekes ajánlatot kaptam három baksi családtól a mai napon…

| Mobile | RSS

Érdekes ajánlatot kaptam három baksi családtól a mai napon…

Érdekes ajánlatot kaptam három baksi családtól a mai napon…

Eljöttek. Bemutatkoztak. Nem ismertem Őket. Mosolyogtak. Csodálkoztam. Beljebb tessékeltem őket. Leültek. Szétnéztek, úgy Baksiasan. Figyeltem. Ők a falat nézték, ahol az elismeréseim vannak. – majd egymást nézték.

-Miben segíthetek? Figyeltem az arcjátékukat. Egymásra néztek. A testbeszédük mindet elárult. Pszichológiából államvizsgáztam.
Tisztelt szerkesztő Úr! Azért kerestük fel, hogy írjon a baksiakról egy könyvet. Meglepődtem.

– Úgy tudom, már készült egy ismertető,- történelmi-igaz egy gyenge próbálkozás volt.

– Ezért kérjük fel Önt! Önnek az igazságérzete hatalmas, s utálja az adócsalókat, a feketemunkásokat, az elmebeteg segédmunkást, és olvastuk a könyveit. Nekünk nagyon tetszett.
A másik hölgy

– Én személyesen imádom az írásait. Azt is mondhatnám függő vagyok. Véleményünk szerint, szólalt meg a férfi partner- maga alkalmas mind szellemileg, mind erkölcsileg Baks felemelkedése érdekében egy könyvet írni

– Tudjuk maga szegedi, és kiváló író-újságíró, könyvíró. Aki megismerhette a szerkesztő urat az felnéz magára.
A másik nő közbeszólt

– Szeretnénk támogatni anyagilag-, erkölcsileg a Baksi történetek című könyv megírásában, kiadásában is.

– Ez lenne a címe? – érdeklődtem!

– Igen. Sajna Búza Zsolt – jelenlegi faluvezető becsapott minket – hogy szervezzük meg a választását a Baloghné után- lejáratta a falut. Csalódtunk benne. A felkészültsége minimális, de hazudni mesteri fokon tud. A többit már Ön is tudja, hisz folyamatosan feljelenti magát…A férjemnek most jutott tudomására, hogy Veressel – volt jegyző-együtt jelentették fel becsületsértési ügyben, s azt is hallottuk, hogy a Kisteleki RK – on hallgatták meg. Azt is tudjuk minden pert veszített Búza.

– Most itt van Horgász Egyesület

– Térjünk vissza a könyvírásra. Ezt komolyan gondolják? A felkérés úgy kezdődik, hogy szerződést kell kötni, amiben részletesen megjelöljük a szerződés minden pontját s a felelősséget, az anyagiakat, a kiadást, mennyi példányban jelenjen meg, ki lesz a lektort…stb.

– Mindent állunk s elhoztuk az előző „történelmi” könyvet.
Belelapoztam. Én ezt már olvastam, mivel a volt polgármester asszonytól (+) kaptam, hogy mondjak véleményt, illetve szerkesszem át- meg a könyvet.

-Véleményem szerint gondolják át, rágják meg s majd ezt követően jöjjenek vissza. Nagyon megtisztelő az ajánlatuk, erre még aludnom kell…
Később elbúcsúztunk.

2018-07-01
-oil-

Leave a Reply 316 megnézve, 1 alkalommal mai nap |