< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Menekülés Helikopterrel szökött meg a rab egy franciaországi börtönből))) vol Un hélicoptère s’est échappé d’une prison en France

| Mobile | RSS

Menekülés Helikopterrel szökött meg a rab egy franciaországi börtönből))) vol Un hélicoptère s’est échappé d’une prison en France

Menekülés

Helikopterrel szökött meg a rab egy franciaországi börtönből

Fegyveres rablásokért ítélték el a gengsztert.

Helikopterrel szökött meg egy fegyveres rablásokért elítélt rab egy franciaországi börtönből, a néhány perces akcióban senki nem sérült meg és túszejtés sem történt – közölte vasárnap a francia büntetés-végrehajtás.

A tájékoztatás szerint a Franciaországban ismert, feltűnően intelligens Redoine Faid a Párizshoz közeli Réau fegyintézetében raboskodott, ahonnan fegyveresek segítségével szökött meg.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Redoine Faid filmekbe illő akcióval megszökött: 2013-ban a francia-belga határtól nem messze, egy Lille melletti börtönben öt ajtót berobbantva eljutott a kijáratig, ahol túszul ejtett négy börtönőrt, mielőtt kijutott a szabadba. Az egyik túszt már közvetlenül a börtönön kívül elengedte, a másodikat néhány száz méterrel odébb, a másik kettőt egy autópálya-pihenőnél hagyta, ahol autót váltott. Egyik túsznak sem esett bántódása. Redoine Faidot egy hónapi bujkálást követően fogta el a francia rendőrség.

A szökést ezúttal három fegyveres segítségével hajtotta végre Redoine Faid. A helikoptert Gonesse településen, hatvan kilométerre a börtöntől megtalálták a rendőrök, akik nagy erőkkel – a csendőrség bevonásával – keresik a rabot a párizsi régióban. Arra is figyelmeztettek, hogy a szökött rab és fegyveres társai veszélyesek. A rendőrségi források azt is közölték, hogy a helikopter reggel a párizsi Bourget repülőtérről szállt fel.

A 46 éves, algériai származású Redoine Faid több nyelven beszél, köztük héberül is, az első rablása után Izraelben bujkált, állítólag ortodox zsidónak álcázta magát. 2010-ben megjelent – fegyveres rablásért kiszabott tízéves börtönbüntetése alatt írt – könyvében leírta, hogyan lett külvárosi piti tolvajból hírhedt, pénzszállító autók kirablására szakosodott gengszter.

Előző szökése előtt a Lille melletti Sequedin börtönbe egy 2010-es fegyveres rablás miatt került, amelyben meghalt egy rendőrnő. Tavaly kétszer is elítélték: tíz év szabadságvesztést kapott a 2013-as szökéséért és 18 év börtönbüntetést amiért 2011-ben egy pénzszállító autót kirabolt.

forrás:ma.hu

vol
Un hélicoptère s’est échappé d’une prison en France
 

Le gangster a été condamné pour vol à main armée. 

Il a été abattu par hélicoptère pour un prisonnier à la suite d’un vol à main armée dans une prison en France, personne n’a été blessé dans quelques minutes d’action et aucun otage n’a été fait – ont rapporté les exécutions françaises de dimanche. 

Selon les informations, le notoirement intelligent Redoine Faid, connu en France, a été enlevé dans le Corps de Réau près de Paris, où il s’est échappé avec des hommes armés. 

Ce n’était pas la première fois que Redoine Faid s’était échappé du cinéma: en 2013, près de la frontière franco-belge, il a été atteint par une porte à cinq portes près de Lille, où il a été pris en otage par quatre prisonniers. L’un des otages a été libéré dès la sortie de la prison, le second était à quelques centaines de mètres, les deux autres ont été laissés à une pause d’autoroute, où il a échangé une voiture. Aucun otage n’a été blessé. Redoine Faid a été arrêté par la police française après un mois de cache. 

Redoine Faid a été exécuté par trois hommes armés cette fois. L’hélicoptère a été retrouvé à Gonesse, à une soixantaine de kilomètres de la prison, des policiers qui trouvent le prisonnier dans la région parisienne avec une grande force, impliquant la gendarmerie. Il a également été averti que le rabbin évadé et ses compagnons armés étaient dangereux. Des sources policières ont également signalé que l’hélicoptère avait décollé de l’aéroport du Bourget à Paris. 

L’algérien Redoine Faid, 46 ans, parle plusieurs langues, y compris en hébreu, après son premier cambriolage, se cachant en Israël, soi-disant déguisé en juif orthodoxe. Il a écrit un livre intitulé «Les voleurs spécialisés dans les vols de voleurs», un livre intitulé «For Armed Robbery», publié en 2010, sous son emprisonnement de dix ans pour vol à main armée. 

Avant son évasion, la prison de Sequedin près de Lille était due à un vol à main armée en 2010 dans lequel un officier de police est mort. Il a été condamné à deux reprises l’année dernière: il a été condamné à 10 ans de prison pour son évasion de 2013 et 18 ans de prison pour avoir volé une voiture de l’argent en 2011. 

Source: ma.hu

 

Leave a Reply 144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |