< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Hiába Schmeichel bravúrjai, a horvátok jutottak tovább

| Mobile | RSS

Hiába Schmeichel bravúrjai, a horvátok jutottak tovább

2018. július 2. | hozzászólás | Sport

Hiába Schmeichel bravúrjai, a horvátok jutottak tovább

A dán kapus három tizenegyest is megfogott. A rendes játékidő végén 1-1 állt az eredményjelzőn, így jöhetett a hosszabbítás, melynek a végén a horvátok büntetőt kaptak, amit Schmeichel megfogott. Ismét tizenegyesek döntöttek.

Hiába Schmeichel bravúrjai, a horvátok jutottak tovább

Kasper Schmeichel áll szemben a horvát csatárral, Kramariccsal a tizenegyes-párbaj során

Gyors gólváltással indult a mérkőzés, előbb a horvát, majd a dán kapu előtt alakult ki kavarodás, és abból találatot eredményező helyzet, így még négy perc sem telt el, amikor már 1-1 volt az állás.

Azután lassacskán kialakult az első félidőt alapjában meghatározó játékkép: a horvátok futballoztak fölényben, többet támadtak és lőttek kapura, a szívósan védekező dánok pedig egy-egy ellenakcióval igyekeztek veszélyt teremteni.

A szünet után is hasonló volt a felállás, de a nagyon fegyelmezetten játszó dánok ekkor már többször indultak meg előre, miközben a horvátoknak nem nagyon volt elképzelésük arról, hogyan kerüljenek a dán védők mögé és távolról is csak elvétve tudtak kapura lőni. Viszonylag eseménytelen játékkal telt el a második félidő, így hosszabbítás következett.

Ebben a dánok kezdtek aktívabban, miközben továbbra is hatékonyan szűrték meg az ellenfél támadásait. A horvátok – ahogy a második félidő nagy részében – a ráadásban sem játszottak lendületesen, ha eljutottak a dán kapuig, a védők mindig létszámfölényben voltak. Mindkét szövetségi kapitány élt az új szabály adta lehetőséggel, a hosszabbításban negyedik cserével frissített.

A mérkőzés inkább a dánok elképzelése szerint alakult, stabilan védekeztek, és az idő haladtával egyre magabiztosabbá váltak, míg a horvátok csak az első félidőben diktáltak nagy tempót. A sok bizonytalansággal lezajló tizenegyespárbaj után viszont mégis ők örülhettek.

A horvátok a nap során korábban a spanyolokat ugyancsak büntetőpárbajban legyűrő oroszokkal játszanak szombaton Szocsiban az elődöntőbe jutásért.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Horvátország-Dánia 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 3-2

Nyizsnyij Novgorod, 43 000 néző, v.: Néstor Pitana (argentin)

gólszerzők: Mandzukic (4.), illetve M. Jörgensen (1.)

sárga lap: M. Jörgenssen (115.)

Horvátország:

Danijel Subasic – Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic (Josip Pivaric, 81.) – Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic (Mateo Kovacic, 71.) – Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Perisic (Andrej Kramaric, 97.) – Mario Mandzukic (Milan Badelj, 108.)

Dánia:

Kasper Schmeichel – Jonas Knudsen, Simon Kjaer, Mathias Jörgensen, Henrik Dalsgaard – Andreas Christensen (Lasse Schöne, a szünetben), Thomas Delaney (Michael Krohn-Dehli, 98.), Christian Eriksen – Yussuf Yurary Poulsen, Andreas Cornelius (Nicolai Jörgensen, 66.), Martin Braithwaite (Pione Sisto, a hosszabbítás szünetében)

 Tizenegyesek:

Eriksen lövésébe Subasic beleért, a labda a jobb kapufán csattant

Badelj a jobb oldalt vette célba, az elvetődő Schmeichel lábbal hárított

Kjaer a bal felsőbe bombázott (0-1)

Kramaric a jobb alsó sarokba passzolt (1-1)

Krohn-Dehli is (1-2)

Modric középre gurított, a labda éppen elfért az elvetődő Schmeichel lába mellett (2-2)

Schöne jobbra tartó félmagas lövését Subasic megfogta

Pivaric a jobb alsó sarok felé lőtt, de Schmeichel védett

N. Jörgensen középre célzott, Subasic lábbal védett

Rakitic a jobb alsó saroba gurította a labdát, Schmeichel a másik oldalra vetődött (3-2)

fecsego.eu/atv.hu/MTI

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |