< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Orbán dinasztikus törekvései((Aspiraciones dinásticas de Orban

| Mobile | RSS

Orbán dinasztikus törekvései((Aspiraciones dinásticas de Orban

2018. július 11. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

Orbán dinasztikus törekvései

Fotó: SPUTNIK/ ALEXANDER ASTAFYEV
Meg lehet nézni, kik viszik el a gyermeküket egy ilyen eseményre a világ vezetői közül – mondta a Népszava megkeresésére Balázs Péter.
A Bajnai-kormány külügyminiszterét, Magyarország első uniós biztosát, a CEU tanárát azután kerestük meg, hogy kiderült: Orbán Viktor a fiát, Gáspárt is elvitte hétfőn Ankarába, Recep Tayyip Erdogan beiktatására. A magyar kormányfőn kívül egyébként az Európai Unióból csak Bulgária képviseltette magát ilyen magas szinten, Rumen Radev köztársasági elnök személyében, a többiek és az Egyesült Államok is csak az ankarai nagykövetét küldte el az eseményre, nyilván nem függetlenül attól, hogy a Törökországból elnöki köztársaságot csináló – és a választást fölényesen megnyerő – Erdogan egyre autoriterebb módon kormányoz, az elvetélt katonai puccs után több száz embert, köztük újságírókat, politikusokat börtönöztek be, újságokat, tévécsatornákat tiltottak be – legutóbb épp hétfőn. Balázs Péter szerint demokráciákban nem szokás, hogy az állami vezetők politikai eseményekre lányaikat, fiaikat is elviszik.

– A meghívó ilyen esetben mindig az adott állam-, vagy kormányfőnek szól, de persze, ha az illető jelzi, hogy elvinné magával a fiát is, akkor természetesen nem mondják neki azt, hogy ne tegye. De ez nem illik. Én sem viszem el a feleségem vacsorázni magammal, ha csak engem hívtak meg.

– mondta Balázs Péter.
Hozzátette: ha egy állami vezető a fiát is magával viszi egy olyan ceremóniára, csúcstalálkozóra, ahol más állam-, és kormányfők vannak jelen, azzal „akár a dinasztikus törekvéseit is jelezheti”. A nemzetközi politikában egyébként Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök szokta a fiát magával vinni csúcstalálkozókra. Az ügyben kerestük Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtómunkatársát is, hogy megtudjuk, meghívták-e Orbán Gáspárt a beiktatásra és ki állta az útját, de nem kaptunk választ.
fecsego.eu/népszava online.hu
Aspiraciones dinásticas de Orban

Foto: SPUTNIK / ALEXANDER ASTAFYEV
Puedes ver quién lleva a sus hijos a tal evento de los líderes mundiales “, dijo Péter Balázs en la visita de Népszava.

El gobierno Bajnai, el canciller de la primera comisión de la UE Hungría, CEU buscado maestro que mostró Viktor Orban su hijo, Caspar Lunes también tomó Ankara, Erdoğan inauguración. Además del Gobierno húngaro de otro modo sólo Bulgaria estuvieron representados en la propia Unión Europea un nivel tan alto, en la persona del Presidente de Rumen República Radev, el resto de nosotros y de los Estados Unidos puede enviar sólo los embajadores Ankara del evento, el registro no es si es fabricante de república presidencial en Turquía – y la elección de entrañable condescendiente – Erdogan condujo de manera cada vez más autoritario, después del golpe militar fallido de cientos de personas, entre periodistas, políticos encarcelados, periódicos, canales de televisión prohibidos – apenas el pasado lunes. De acuerdo con Peter Balazs democracias no acostumbran a llevar a sus hijas, sus hijos reciben los líderes del estado de los acontecimientos políticos.

‘- .. La invitación de estos casos es siempre las cabezas respectivas de Estado o primer ministro dice, pero por supuesto, si la persona demuestra que usted me toma con usted a su hijo, que ciertamente no puede decirle que no hay que hacer, pero no se ajusta a lo que hago not’ll tomar mi esposa cenaría conmigo solo si me llamaran “.
Dijo Balázs Péter.
Añadió que si un miembro de la ejecutiva lleva a su hijo en una ceremonia, Summit, donde otros Jefes de Estado y de Gobierno presentes, con “hasta indican ambiciones dinásticas.” En política internacional, sin embargo, el presidente de Bielorrusia, Alexandr Lukashenko, usó a su hijo para convocar cumbres. El caso buscó Havasi Bartolomé, Viktor Orban también pulse el personal para aprender sobre el Gaspar Orban invitado a registrarse y que estaba de pie en el camino, pero no hemos recibido una respuesta.
fecsego.eu/népsava online.hu

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |