< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Amerikai nagykövet: megváltozott az USA és Magyarország kapcsolata))) Embajador de EE. UU .: La relación entre EE. UU. Y Hungría ha cambiado

| Mobile | RSS

Amerikai nagykövet: megváltozott az USA és Magyarország kapcsolata))) Embajador de EE. UU .: La relación entre EE. UU. Y Hungría ha cambiado

Amerikai nagykövet: megváltozott az USA és Magyarország kapcsolata

Az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete szerint az amerikai-magyar kapcsolatok az elmúlt időkben “nem olyanok voltak, mint amilyennek lenniük kellett volna”.

Amerikai nagykövet: megváltozott az USA és Magyarország kapcsolata

David B. Cornstein első hivatalos vidéki látogatásán szerdán Debrecenben, a Református Nagytemplom előtt újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy a kapcsolat már megváltozott.

Kérdésre válaszolva kitért a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyére, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy “nagy veszteség lenne Magyarországnak, ha elmenne a CEU” Budapestről.

“Úgy érzem, ha ez az ügy megoldódik, betonszilárdságúra kovácsolható az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország együttműködése” – fűzte hozzá.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

Embajador de EE. UU .: La relación entre EE. UU. Y Hungría ha cambiado

Según el Embajador de los Estados Unidos de América en Nueva York, las relaciones entre Estados Unidos y Hungría en los últimos tiempos “no fueron las mismas que deberían haber sido”.
Embajador de EE. UU .: La relación entre EE. UU. Y Hungría ha cambiado

La primera visita oficial de David B. Cornstein al país el miércoles en Debrecen, la Iglesia Reformada de la Alta, le dijo a los periodistas que la relación había cambiado.

En respuesta a una pregunta, se dirigió al caso de la Universidad Central Europea (CEU) y expresó su convicción de que “sería una gran pérdida para Hungría ir a CEU” desde Budapest.

“Siento que si esto se resuelve, se puede forjar una cooperación concreta entre los Estados Unidos y Hungría”, agregó.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

 

Leave a Reply 15 megnézve, 1 alkalommal mai nap |