< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Aljas törvénnyel nyírnák ki az RTL Klubot Orbánék))) Die RTL Orbán creuserait clubs machten es obszön

| Mobile | RSS

Aljas törvénnyel nyírnák ki az RTL Klubot Orbánék))) Die RTL Orbán creuserait clubs machten es obszön

2018. július 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Aljas törvénnyel nyírnák ki az RTL Klubot Orbánék

Az RTL Klubot és Simicska Lajost is megsorozná a Fidesz új törvénytervezete, amely megtiltaná, hogy egy médiavállalat tulajdonosa reklámfelületet értékesítő kereskedőházat, sales house-t is működtessen – értesült a Népszabadság több piaci és kormányzati forrásból.

Egyszer már megpróbálta kivéreztetni a kormány az RTL Klubot, de a reklámadóval visszavonulót kellett fújnia, most viszont elkészült a második csodafegyver, amelyet a kormányközelbe került TV2 kedvéért hamar be is vetnének – írta a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy még idén az Országgyűlés elé kerülhet az a törvénytervezet, amely alapjaiban változtathatja meg a hazai médiaviszonyokat.

Aljas törvénnyel nyírnák ki az RTL Klubot Orbánék

A testre szabott törvény a tévék, rádiók, nyomtatott lapok és portálok reklámfelületeit értékesítő kereskedőházak (azaz az itthon bevett angol nevükön sales house-ok) működését szabályozná. Megtiltaná a médiavállalatok tulajdonosainak, hogy sales house-t is működtessenek – vagyis sem közvetlenül, sem kapcsolt vállalkozásokon keresztül nem lehetne érdekelt a reklámból származó bevételeket hozó kereskedőházakban.

A tervezet a teljes médiaszektorra vonatkozna, megsorozná Simicska Lajos érdekeltségét, a Class FM rádió reklámidejét értékesítő céget, illetve az Index és 24.hu portál két kiadóját is – tette hozzá a lap.

A tervezet nyertese a Népszabadság szerint az Atmedia nevű sales house lenne, amely tavaly vette át a TV2-csoport és a közmédia reklámidejének értékesítését és formailag nem kötődik a TV2-höz, egy Hollandiában bejegyzett cég a tulajdonosa, tehát az új törvény nem érintené. Szintén megúszná a változtatást a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe került Origo, amely nem működtet önálló sales house-t.

A szövegre már rábólintott a kommunikációért is felelős miniszter, Rogán Antal, és a miniszterelnök tanácsadója, Habony Árpád is – írta a Népszabadság. A javaslatot azért nem terjesztették még be a parlament elé, mert mérlegelik, milyen reakciót váltana ki az RTL német tulajdonosából, a Bertelsmannból, amely legutóbb a reklámadóval meghátrálásra kényszerítette a kormányt.

fecsego.eu/propeller.hu

Die RTL Orbán creuserait clubs machten es obszön

RTL Klub Simicska Louis et une nouvelle Rédiger megsorozná Fidesz également qu’une loi qui interdirait entreprise de médias à l’espace publicitaire appartenant vente d’une maison des Konzessionären, également la maison de vente der fonctionner – Népszabadság und appris marché et des sources gouvernementales .

Une fois qu’il le gouvernement Purger aber die Tented aber RTL Klub, mais en retraite Du Battre pour faire sauter la taxe sur la Publicité, mais maintenant la deuxième Terminal arme Wunder qui jetterait rapidement dans bien pour le gouvernement du TV2 été proche – Freiheit ist das Ecrit. Le Dokument que le projet de loi reconnait de cette année peut être soumis au Parlement, qui peut changer les Beziehungen avec les médias fondamentalement nationaux.

Die RTL Orbán creuserait clubs machten es obszön

La loi des personnalisée unten fonctionnement alten maisons de commerce des vendant publicités, Telles que les Fernseher, Radios les, les cartes et les imprimées Portails (c’est-à-dire les maisons de vente Anglaises faites maison). Interdit d’des médias les propriétaires commerciaux` que les maisons de Ventes eine également fonctionner – ce soit directement n’est pas, soit par les Entreprises affiliées seraient intéressées des revenus à établir commerciaux` provenant aber BATIMENTS commerciaux`.

La Satz à l’ensemble du secteur s’appliquerait des médias, megsorozná dans la société Simicska Intérêt Louis de vente de temps d’antenne UKW-Radio indice de classe ou l’éditeur de deux portail 24.hu et bien – ajoutée au Ort.

Le gagnant du projet par la Liberté du Peuple Serain Appel ATMedia Maison de vente, qui l’die Reprise Benutzer dernier la vente du groupe TV2 et le temps de publicité dans les médias publics et non formuliert gegen gingen Ile au TV2 unterstützt mal Celle enregistrée dans la société einige von ihnen sind immer noch in ihrem eigenen Recht, aber sorta que la nouvelle lou nerait pas affecée. En outre, le changement a été le Sortir de la banque centrale de Cousin George Matolcsy, Thomas Szemerey aber Beschäftigtsein Origo, nicht qui était pas de maison Indépendante Fonctionnel.

Antal Rogan, ministre Chargé de la communication et du Premier Ministre conseiller, Arpad Wenn Bony, kommentierte ein également ce texte“, écrit Népszabadság. N’a pas encore été La Satz soumise au Parlement Parce qu’ils considèrent la réaction du propriétaire de allemand RTL, Bertelsmann, hier ist eine Generalprobe für das Gouvernement, wenn es sich in der Öffentlichkeit zurückzieht.

fecsego.eu/propeller.hu

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |