< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hírértékű interjúval karolt fel egy vidéki lapot az ellenzéki politikus

| Mobile | RSS

Hírértékű interjúval karolt fel egy vidéki lapot az ellenzéki politikus

2018. július 17. | hozzászólás | Közélet

Hírértékű interjúval karolt fel egy vidéki lapot az ellenzéki politikus

Nemrég az LMP-s országgyűlési képviselő Ungár Péter azt nyilatkozta, hogy fontos lenne egy (nem kormánypárti) vidéki médiahálózat létrehozása. A 7300.hu valószínűleg egy a „legvidékibb” médiumok közül, tekintve, hogy nulla forintból, ellenszélben működik évek óta Pécs árnyékában, egy vegetáló bányászvárosban – írja a magát „Komló alternatív nyilvánosságaként” jellemző portál, mely ezek után felkereste a politikust azzal: „ha tényleg komolyan gondolta, amit mondott, és fontosnak tartja a független/ellenzéki vidéki lapok működését, a helyi kezdeményezéseket, akkor nyilatkozzon nekünk először arról a videofelvételről, ami a napokban szivárgott ki róla. Az esélytelenek teljes nyugalmával küldtük el az emailt, amire azonban – nem kis meglepetésünkre – néhány napon belül érkezett egy válasz”.

Az interjúban Ungárt arról a kiszivárgott videóról kérdezték, amelyben elmondja: szándékosan úgy írta alá az ismert politikai kommunikátor Ron Werberrel az LMP kampány-tanácsadói szerződését, hogy valójában nem volt erre jogosult. Ungár szerint nem akarta megvezetni a tanácsadót. „Az a nagyon szerencsétlen és hülye mondat egy belső LMP-s kampányértékelő fórumon hangzott el. Nagyon restellem az egészet és nem is akarok mentegetőzni, de azt tudni kell, hogy bármi is hangzik el a videón, valójában nem jártam el jogszerűtlenül, és ezt maga Werber úr is elismerte az általa indított perben.”

Ungár Péter a videón kiszivárgottakkal ellentétben most már azt állítja: „úgy írtam alá azt a szerződést, hogy volt felhatalmazásom. Pont ezért az LMP soha egy pillanatig sem állította, hogy a szerződés érvénytelen lenne.”

Ungár Péter szerint semmiféle törvénytelenséget nem követett el

Fotó: Facebook

Az LMP ugyan szeretne peren kívül megegyezni Werberrel, ám erre a kampányguru indulatos nyilatkozatai alapján nem sok esély van. Ugyanakkor Ungár úgy látja, hogy „a párt még azután is mindvégig tisztességesen járt el, hogy Werber úr a választások előtt egy nappal beperelt minket. Ezért én már a párt belső fórumain elnézést is kértem mindenkitől, és bármilyen következménye lesz, azt vállalom.”

Az interjúból az is kiderül, az LMP-n belül már indult vizsgálat a videó kiszivárogtatása ügyében, nagy kérdés, hogy ennek lesznek-e belső fegyelmi következményei Ungárra nézve. Ugyanakkor csalás gyanújával valamiért a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció is feljelentést tett az ügyben, amiről Ungár most azt mondta:

„valójában hálás vagyok a DK-nak, mert hála az általuk, illetve a Werber úr által indított eljárásoknak, be tudom majd bizonyítani, hogy bármi is hangzik el a videóban, valójában semmi törvénytelent nem követtem el.”

További részletek a 7300.hu oldalán.

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |