< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Oroszország nem az USA szövetségese – demokrata és republikánus politikusok bírálják Trumpot)) La Russie n’est pas l’alliée des Etats-Unis – Les politiciens démocrates et républicains critiquent Trump

| Mobile | RSS

Oroszország nem az USA szövetségese – demokrata és republikánus politikusok bírálják Trumpot)) La Russie n’est pas l’alliée des Etats-Unis – Les politiciens démocrates et républicains critiquent Trump

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál logója

Oroszország nem az USA szövetségese – demokrata és republikánus politikusok bírálják Trumpot

Republikánus és demokrata párti politikusok egyaránt bírálták Donald Trump amerikai elnök Helsinkiben, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott sajtókonferenciáján elhangzott, az amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozásra vonatkozó kijelentéseit.

Paul Ryan, a képviselőház republikánus párti elnöke szerint Donald Trumpnak “muszáj pontosan érzékelnie”, hogy Oroszország nem az Egyesült Államok szövetségese.

Nincs erkölcsi egyenrangúság az Egyesült Államok és Oroszország között

– szögezte le közleményében a wisconsini politikus.

Oroszország nem az USA szövetségese – demokrata és republikánus politikusok bírálják Trumpot

Fotó, címlapi kép: MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari

Ryan hangsúlyozta: “nem is kérdés”, hogy Moszkva beavatkozott 2016-ban az amerikai választási folyamatba, és Oroszország

továbbra is ellenségesen viseltetik alapvető értékrendünkkel és eszményeinkkel szemben. Az Egyesült Államoknak Oroszország felelősségére kell összpontosítania, és arra, hogy véget vessen a demokrácia elleni aljas támadásainak.

Trump miatt balek lett az USA

A szenátus külügyi bizottságának elnöke, Bob Corker több televízió riporterének nyilatkozva leszögezte: Oroszország a helsinki sajtókonferencián “a balek” képét alakította ki az Egyesült Államokról. Corker “csalódottnak” és “szomorúnak” mondta magát, amiért Donald Trump nem vette védelmébe az amerikai hírszerző szervezetek megállapításait az orosz beavatkozásról.

Az agresszív agydaganattal kezelt és ezért arizonai otthonában tartózkodó John McCain szenátor közleményben adott hangot vélekedésének, miszerint a csúcstalálkozó “tragikus tévedés” és “az amerikai elnökök történetének egyik legszégyenletesebb pillanata” volt.

Lindsey Graham dél-karolinai szenátor Twitter-bejegyzésében azt hangoztatta: mindaz, amit Donald Trump a sajtókonferencián mondott, azt az üzenetet küldi Moszkvába, hogy az Egyesült Államok “gyenge”.

A dél-karolinai politikus – aki a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának elnöke is – azt írta mikroblog-bejegyzésében: “Trump elnök elszalasztotta a lehetőséget, hogy felelőssé tegye Oroszországot a 2016-os beavatkozásért, s ezzel erőteljes figyelmeztetést intézzen Moaszkvához az eljövendő választásokra nézve”. Graham hozzátette: “ez még több gondot fog okozni, mint ahányat megold”.

Az aktív politizálástól az őszi választások után már visszavonuló Jeff Flake arizonai republikánus szenátor szerint “szégyenletes” volt, hogy Donald Trump az amerikai-orosz viszony orosz beavatkozás miatti megromlásáért az Egyesült Államokat is hibáztatta. Flake az orosz beavatkozást “agressziónak” minősítette.

Szintén az orosz beavatkozásról mondottak miatt bírálta Trumpot Chuck Schumer, a demokrata párti szenátorok frakciójának vezetője. Schumer egy sor Twitter-bejegyzést tett közzé. Ezekben azt állította: az elnök azon megjegyzései, amelyekkel Putyin mellé állt az amerikai rendfenntartó erőkkel, nemzetvédelmi tisztségviselőkkel, hírszerző ügynökségekkel szemben, “meggondolatlanok, veszélyesek és gyöngeségről tanúskodtak”. A New York-i szenátor szerint Trump “megerősítette ellenfeleinket és meggyöngítette a saját és szövetségeseink védelmét” és Trump “önmagát az ország elébe helyezte”.

Adam Schiff kaliforniai demokrata párti képviselő szintén Twitteren fejtette ki véleményét. Úgy vélte: az oroszok most felbátorítva érezhetik magukat a 2018-as félidős választásokba történő beavatkozásra is.

(MTI)

fecsego.eu/propeller

La Russie n’est pas l’alliée des Etats-Unis – Les politiciens démocrates et républicains critiquent Trump

Les deux hommes politiques républicains et démocrates ont été critiqués par le président américain Donald Trump lors d’une conférence de presse avec Vladimir Poutine, le président russe Vladimir Poutine, sur l’intervention de la Russie dans le processus électoral américain.

Paul Ryan, le président du parti républicain de la Chambre des représentants, a déclaré que Donald Trump “doit détecter avec précision” que la Russie n’est pas un allié des Etats-Unis.

Il n’y a pas de péréquation morale entre les États-Unis et la Russie

– a déclaré le politicien Wisconsin dans sa déclaration.

La Russie n’est pas l’alliée des Etats-Unis – Les politiciens démocrates et républicains critiquent Trump

Photo, image de devant: MTI / AP / Lehtikuva / Jussi Nukari

Ryan a souligné “pas même une question” que Moscou est intervenu en 2016 dans le processus électoral américain et la Russie

toujours hostile à nos valeurs et idéaux fondamentaux. Les Etats-Unis devraient se concentrer sur la responsabilité de la Russie et mettre fin à ses attaques subversives contre la démocratie.

Trump a fait tomber les États-Unis

Le président du Comité des affaires étrangères du Sénat, Bob Corker, a déclaré aux journalistes de plusieurs chaînes de télévision que la Russie avait formé l’image de la “gauche” des Etats-Unis lors de la conférence de presse à Helsinki. Corker s’est dit “déçu” et “triste” pourquoi Donald Trump n’a pas défendu les déclarations des organisations de renseignement américaines sur l’intervention russe.

Le sénateur John McCain, dans une tumeur cérébrale agressive, et dans sa maison en Arizona, a déclaré dans un communiqué que le sommet était une “erreur tragique” et “l’un des moments les plus honteux de l’histoire des présidents américains”.

Le sénateur Lindsey Graham de Caroline du Sud a fait valoir dans les messages Twitter: tout ce que Donald Trump a déclaré lors de la conférence de presse, il envoie le message à Moscou que les Etats-Unis « faible ».

L’homme politique sud-coréen, président du Comité des forces armées du Sénat, a écrit dans son article sur le microblogging: “Le président Trump a manqué l’occasion de rendre la Russie responsable de l’intervention de 2016 et de lancer un avertissement à Moaschva pour les prochaines élections” . Graham a ajouté, “cela causera plus de problèmes que cela résout.”

Jeff Flake, un sénateur républicain de l’Arizona, a déclaré qu’il avait “honte” que Donald Trump ait blâmé les Etats-Unis pour la détérioration des relations américano-russes en raison de l’ingérence russe. Flake a qualifié l’intervention russe d ‘”agression”.

Trump a également critiqué l’intervention russe Chuck Schumer, chef de la fraction des sénateurs démocrates parlé. Schumer a publié une série d’articles sur Twitter. Il a déclaré que les commentaires du président sur le camp de Poutine avec les forces de l’ordre américaines, les responsables de la sécurité nationale et les agences de renseignement étaient “irréfléchis, dangereux et faibles”. Selon le sénateur de Trump à New York « ont confirmé leurs adversaires affaiblis et protéger les alliés et » Trump et « se mettre en avant pour le pays. »

Adam Schiff, représentant du Parti démocrate de la Californie, a également exprimé son point de vue sur Twitter. Il a estimé que les Russes seraient maintenant encouragés à intervenir lors des élections de 2018 à mi-mandat.

(MTI)

fecsego.eu/propeller

Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |