< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a prostituáltakat futtató szegedi férfi

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a prostituáltakat futtató szegedi férfi

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Letartóztatásban a prostituáltakat futtató szegedi férfi

 

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapi időtartamra előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki 2015. decembere óta futtatott két szegedi nőt.

A gyanú szerint a férfi 2015. decembere óta előbb Belgiumban, majd Németországban és Dániában bérelt apartmanokban biztosított lehetőséget egy szegedi nőnek, aki prostitúciós tevékenységet folytatott. Mindezeken túlmenően ugyanezen időszakban fenyegetéssel, majd fizikai erőszakkal egy másik szegedi nőt is rávett arra, hogy előbb Szegeden, majd Németországban dolgozzon prostituáltként. A gyanúsított felügyelete alatt álló sértettek keresetüket rendszeresen hazaküldték a férfi részére, illetve azért, hogy a bűncselekményekből származó pénzt elrejtsék a hatóságok elől, azt részben gyanúsított hozzátartozója részére utalták.

A gyanú szerint a férfi naponta beszámoltatta telefonon a prostitúciós tevékenységet folytató nőket az ebből származó bevételeikről, a folyamatos fenyegetések és pszichikai erőszak fenntartása mellett. Több alkalommal ki is utazott hozzájuk, hogy a megkeresett pénzt személyesen vegye el, valamint személyesen felügyelje tevékenységüket.

Az erőszakkal, illetőleg fenyegetéssel elkövetett kerítés bűntette, valamint kitartottság bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárásban részt vevő más személyek jogellenes befolyásolásának, megfélemlítésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére.

A járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra, figyelemmel ara is, hogy a gyanú tárgyát képező bűncselekményeket külföldi elítélés hatálya alatt követte el. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

 

Szeged, 2018. július 17.

a távollévő:

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

helyett:

Dr. Törő Sándor
főügyészhelyettes

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |