< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Kocsmából kiabáltak rá Kunhalmira, miután az MSZP is megszavazta a fizetésemelést

| Mobile | RSS

Kocsmából kiabáltak rá Kunhalmira, miután az MSZP is megszavazta a fizetésemelést

Kocsmából kiabáltak rá Kunhalmira, miután az MSZP is megszavazta a fizetésemelést

A szocialisták választmányi elnöke nemmel szavazott, mert így tartotta helyesnek. Szerinte egy politikus nem válhat zsarolhatóvá. Biztos abban, hogy párttársai nem a pénz miatt szavazták meg a képviselők fizetésének emelését.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke egyike a három szocialista képviselőnek, aki kedden nem szavazta meg a képviselők fizetésemelését. „Így tartottam helyesnek” – mondta el az indokot Rónai Egonnak az ATV Egyenes Beszédben, majd elmesélte: a voksolás másnapján elment barackért a Lőrinci Piacra, és az egyik kocsmából valaki odakiabált neki, hogy nem sajnálja tőle a fizetésemelést, de ha megszavazta volna, akkor soha többet nem szavazott volna rá.


Állítása szerint a szavazás előtti napon a frakcióvezető telefonált a képviselőknek, hogy hogyan voksoljanak, de nem mindenkit ért el.

Hangsúlyozta: nem hiszi, hogy bármely párttársa a pénzért szavazott volna igennel. Rónai Egon kérdésére, hogy akkor miért szavaztak igennel, Kunhalmi azt felelte: ezt tőlük kell megkérdezni. „Egy képviselő soha, semmilyen körülmények között nem válhat zsarolhatóvá” – szögezte le, és azt is elmesélte, hogy a szavazóik és a párttagság azóta határozottan jelezte az MSZP felé, hogy nem kellett volna igennel szavazniuk. Kunhalmi Ágnes az adásban megígérte, hogy meg fogja kérdezni a párttársait, hogy miért nyomtak igennel a fizetésemelésre.

Mint ismert, havi 200 ezer forinttal emelkedhet a képviselők fizetése, vagyis a jelenlegi bruttó átlagbér háromszorosára, 948 ezer forintra emelkedne. Ellenzéki oldalról ezt a döntést csak a DK nem fogadta el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságában (az LMP pedig távol maradt a szavazástól). A többi ellenzéki párt azt állította, hogy a Fidesz megzsarolta őket: ha nem fogadják el az emelést, akkor ellehetetlenítik a frakciók működését azzal, hogy lecsökkentik a képviselőcsoportok finanszírozását.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 188 megnézve, 1 alkalommal mai nap |