< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Újabb dinó érkezik július 24-én, kedden a szegedi Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz-kiállítására

| Mobile | RSS

Újabb dinó érkezik július 24-én, kedden a szegedi Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz-kiállítására

2018. július 27. | hozzászólás | Kultúra

Tisztelt Sajtópartnerünk!

Újabb dinó érkezik július 24-én, kedden a szegedi Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz-kiállítására. A 4 méter hosszú raptor konténere Amerikából más irányba indult el, így csak mostanra tud a Szegeden látható társaihoz csatlakozni. A dinó további érdekessége, hogy szerepelt a Jurassic Park második részében.

A dinót tartalmazó konténer várhatóan július 24-én, kedden 9 óra körül érkezik meg a Móra Ferenc Múzeumhoz. A konténer kicsomagolása sajtónyilvános esemény.

 

Újabb taggal bővül a szegedi dinoszaurusz-csapat: egy raptor érkezik július 14-én, kedden a Móra Ferenc Múzeumba. A későbbi érkezés oka egy szállítási malőr: a konténert a szállító cég először nem Magyarország irányába indította el, így a dinó hosszú hetekkel tovább vándorolt, mint társai.

 

Most végre ez a raptor is megérkezik úti céljához: kedden délelőtt emelik ki a konténerből és helyezik el végleges helyére, a múzeum egyik kiállítóterébe. A raptor körülbelül 4 méter hosszú, és szerepelt a Jurassic Park második részében, melynek a kiállítás kurátora, Don Lessem volt a szakértője.

 

A szegedi dinoszaurusz-kiállítás óriási sikerrel zajlik: egy hét alatt több, mint tízezren tekintették meg a tárlatot a Móra Ferenc Múzeumban.

 

A dinoszauruszt tartalmazó konténer várhatóan július 24-én, kedden 9 óra körül érkezik meg a Móra Ferenc Múzeum épületéhez. A dinoszaurusz érkezése, kibontása sajtónyilvános esemény. Tisztelettel várjuk az újságíró kollégákat az érkezésre, kibontásra, beszállításra.

 

 

Hegedűs Anita

sajtóreferens

Móra Ferenc Múzeum

 

Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |