< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fákat döntött ki, ágakat tört le a viharos szél – Viharkárokhoz riasztják a szegedi tűzoltókat

| Mobile | RSS

Fákat döntött ki, ágakat tört le a viharos szél – Viharkárokhoz riasztják a szegedi tűzoltókat

2018. július 28. | hozzászólás | Közélet

Fákat döntött ki, ágakat tört le a viharos szél – Viharkárokhoz riasztják a szegedi tűzoltókat

Szegeden, a Katona József utcában egy körülbelül húsz méter magas fa kettétört és egy épületre, valamint villanyvezetékre dőlt.
Kevéssel délután öt óra után heves vihar csapott le Szegedre. A heves széllel, nagy csapadékkal érkező zivatar elsősorban Alsóvárost érintette. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi állomásán 10 perc alatt 13 milliméter lehullott csapadékot regisztráltak.

Fákat döntött ki, ágakat tört le a viharos szél - Galéria

Este háromnegyed nyolcig 41 bejelentés érkezett kidőlt fák, leszakadt ágak miatt. A szegedi hivatásos tűzoltók mellett hódmezővásárhelyi és kisteleki egységek végzik a fennakadásokat okozó fák, ágak eltávolítását. Munkájukat a Szegedi Járási Mentőcsoport és a Maros Mentőszervezet egységei segítik.

A kidőlt fák, leszakadt ágak elektromos -, illetve hírközlési vezetékeket is megrongáltak. Az áramszolgáltató tájékoztatása szerint szakembereik folyamatosan állítják helyre a vezetékszakadásokat. A vezetékek megrongálódása egy – egy fogyasztói helyen átmeneti kimaradásokat okoz, de nagyobb területet – egész utcákat, városrészeket érintő – kiesésről nem érkezett jelzés.

Az áramszolgáltató munkatársai is folyamatosan dolgoztak a károk helyreállításán és azon, hogy mindenhova minél előbb visszatérjen az elektromosság.

fecsego.eu/DM
Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |