< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán Gáspár találkozott Jézussal…!

| Mobile | RSS

Orbán Gáspár találkozott Jézussal…!

2018. július 28. | hozzászólás | Közélet

 

Orbán Gáspár találkozott Jézussal…!

Erre nem lehet mit mondani. Mindenki találkozhat Jézussal, csak beszélgetni kell vele egy csendes szobában… Tanácsokat adhat, vagy megérted, vagy nem. Te nem Jeromos vagy, hogy rajtad keresztül hagyna üzenteket Jézus. Jeromos elismerte Istennek, hogy ő szerényképességű ember, sem beszélni, sem írni nem tudott. Isten mégis őt választotta.

 Gáspár tudod, hogy miért?

Szájába adta a szavakat. Szegénynek csak ki kellett nyitnia a száját. Az ige könnyedén nyargalt s fröcskölte Isten szavainak gondolat világát. Nem értett belőle semmit. Ám boldog volt, mert Isten barátja lehetett. Kommunikált a néppel s terjesztette az igét. Hit Istenben. Isten meghálálta a jóságát, elismerte a bizalmát, hitét. és szembe szállt a hatalommal, amire parancsot kapott. 20 évet ült börtönbe. A király(ok) már megsajnálta (ták) s szabad bejárást engedélyezett Jeromosnak a palotába. A börtönének nem volt „ablaka”. Bármikor elmehetett volna. Látomásai tartották benne a lelket. Tiszta szívű ember volt, aki hit Istenben s annak szavában., igéjéban.

A királyi udvarban sétálgathatott, beszélgetett az emberekkel, s közben terjesztettet az igét. Az emberek sajnálták, de már nem tartották bolondnak. Beszéde közben folyamatosan az eget figyelte s közben ragyogott a szeme. A belső fény melegsége áradt a lelkéből…

Apádnak nem tudsz megbocsátani. A lelked nem szárnyal, s nem nyert szabadságot a közlésre. Apádnak Te vagy a lelkiismerete. A gyerekkorának emlékképe. A fejlődésének zászlaja, csak e zászló nem lobog, s nem lengeti a szél

Jézus szavaival búcsúzom:

„Jézus szavai és tettei Atyjának szeretetét tükrözték vissza, így közelebb vitte az embereket Istenhez. Ezért is mondhatta ezt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki nem jön az Atyához, csak én általam…Aki engem látott, látta az atyát is.

 

2018-07-28

 

Oláh István László

hittanár

Leave a Reply 132 megnézve, 2 alkalommal mai nap |