< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bakondi György: az illegális bevándorlók kultúrája eltér az európaitól

| Mobile | RSS

Bakondi György: az illegális bevándorlók kultúrája eltér az európaitól

2018. július 30. | hozzászólás | Közélet

Bakondi György: az illegális bevándorlók kultúrája eltér az európaitól

„A schengeni határok védelme európai szintű kötelezettség”

MH/MTI

Az illegális bevándorlókkal érkező tömegek hagyománya, kultúrája szögesen eltér az európaitól – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

 Kiemelte, a lakosság politikai akaratának megfelelően számos európai nemzetállam változtatott 2015-ös álláspontján, és egyre kevesebb azoknak a száma, akik úgy gondolják, hogy a korlátlan, tömeges, ellenőrizetlen illegális migrációs jó dolog.
Bakondi György az M1 aktuális csatornán vasárnap este kifejtette, a schengeni határok védelmét európai jogszabályok tartalmazzák, ezeket be kell tartani, mert különben súlyos következményei lesznek.

A schengeni határok védelme európai szintű kötelezettség, 2015-ben ezeket a szabályokat az európai országok jelentős része félretette, és emberjogi megfontolásból tömegeket engedett be Afrikából, Ázsiából ellenőrzés nélkül – tette hozzá.

Bakondi György hangsúlyozta, a schengeni megállapodás rendkívül fontos európai uniós vívmány társadalmi, gazdasági, politikai szempontból egyaránt. Az állampolgárok, az áruk szabad áramlását teszi lehetővé, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a schengeni egyezmény fennmaradhasson.

A belbiztonsági főtanácsadó úgy látta, ha a tömeges illegális bevándorlás folytatódik, a nemzetállamok védekezése erősödni fog, abban lehet reménykedni, hogy a jövő tavasszal esedékes Európai Parlamenti választás után más típusú Európai Parlament, Európai Bizottság alakul, ezáltal számottevően megváltozik az eddig folytatott migrációs politika, Európa kultúráját, múltját, jelenét, jövőjét meg lehet menteni.

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |