< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Újabb gyanúsítottak Terézvárosban

| Mobile | RSS

Újabb gyanúsítottak Terézvárosban

Újabb gyanúsítottak Terézvárosban

A nyomozó hatóság a szükséges dokumentumokat továbbította, így a főügyészség már vizsgálja, fennállnak-e a vádemelés feltételei az értékbecslők esetében – értesült lapunk

szerző:Bán Károly

Egy terézvárosi ügyben lezárta a nyomozást a rendőrség, a főügyészség már vizsgálja, hogy fennállnak-e a vádemelés feltételei – tudta meg lapunk. Fürst György egykori szocialista alpolgármester ügyében a vádhatóság perújítást kezdeményezett.

Befejeződött a nyomozás a BRFK gazdaságvédelmi osztályán abban a büntetőügyben, amelynek három értékbecslő volt a gyanúsítottja, s amely terézvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítésével összefüggésben folyt. A három értékbecslőt eredetileg majdnem kétmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítottak meg mint közvetett tetteseket annak kapcsán, hogy értékbecslőkként 2005–2007 között, az MSZP–SZDSZ-es városvezetés idején, közreműködtek a VI. kerületi önkormányzatnak jelentőst kárt okozó ingatlanok értékesítésében.

Mint Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a nyomozó hatóság az iratokat megküldte az ügyészségnek, s azok alapján a főügyészség már vizsgálja, hogy fennállnak-e a vádemelés feltételei. Az érintett ingatlanok: az Andrássy út 2. és 45., az Anker köz 1–3. és az Oktogon tér 4. szám alatt lévő épületek. Úgy tudjuk, az említett ingatlanoknál a vagyoni hátrány mértéke együttesen meghaladja az egymilliárd forintot. A három értékbecslő közül az egyik elhunyt, így a rendőrség két értékbecslővel szemben indítványozta a vádemelést.

A Jókai utca 10. alatti ingatlan elidegenítése miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán van folyamatban bűnügy, amelynek több gyanúsítottja is van – közölte lapunkkal Bagoly Bettina. Úgy értesültünk, hogy ez az eljárás is a szocialista–szabad demokrata városvezetés „vagyongazdálkodásával” áll összefüggésben, egy 2003-as ügyletet érint, s a gyanúsítottak egykori balliberális önkormányzati képviselők.

A két Andrássy úti palota, a 3. és a 47. 2004-ben történt elidegenítése kapcsán idén lezárult büntetőeljárásban valamennyi érintett egykori – és részben mai – szocialista és SZDSZ-es önkormányzati képviselőt hűtlen kezelés miatt különböző időtartamú felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla. A terhelteknek egyetemlegesen majdnem kétszázhúszmillió forintot kell megfizetniük az önkormányzatnak. Ez az eljárás azonban teljes egészében még nem fejeződött be, mivel az alapügy másodrendű vádlottjával, Fürst György egykori szocialista alpolgármesterrel szemben a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség perújítási indítványt nyújtott be az illetékes bírósághoz. A főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, a Budapest VI. kerület, Anker köz 1–3., Andrássy út 21., 23., 35., 45., Liszt Ferenc tér 7., Oktogon tér 4., a Munkácsy–Podmaniczky úti épülettömb, valamint a Jókai u. 10. szám alatti ingatlan elidegenítését érintő cselekményrészek miatt, az eredetileg az Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlant érintő, jogerős ítéletekkel összefüggésben kezdeményeztek perújítást. Ennek oka, hogy a terhelttel szemben a bűncselekményeket egy eljárásban kell elbírálni. A perújítási indítvány elbírálásáig a Fővárosi Főügyészség az eljárást felfüggesztette.

fecsego.eu/magyar hírlap

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |