< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Hatalmas üvöltözés hallatszik a börtönből, Pintér Sándortól kértek rá magyarázatot

| Mobile | RSS

Hatalmas üvöltözés hallatszik a börtönből, Pintér Sándortól kértek rá magyarázatot

2018. július 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Hatalmas üvöltözés hallatszik a börtönből, Pintér Sándortól kértek rá magyarázatot

A debreceni büntetés-végrehajtási intézetből olyan hangos üvöltözés hallatszik, hogy Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő írásban fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez. Kérdése így szólt:

Mikor szüntetik meg végre a Debrecenben található Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből napi szinten kihallatszódó ordítozást?

A beadvány szerint a börtön mellett több társasház épült, és az oda költözők azt az ígéretet kapták, hogy a létesítményt elköltöztetik. Ez azonban eddig nem történt meg, a börtönből hallatszódó kiabálás pedig zavarja a lakókat. Mirkóczkit érdekelte az is, hogy miként kártalanítják az ott élőket.

Képünk illusztráció

Fotó: Youtube

Pintér azt a válasza adta, hogy a büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség is számos lépést tett már az ügyben. A börtön házirendje szerint tilos a hangoskodás, a szabályszegők ellen fegyelmi eljárás indul.

– A bv. intézet házirendje rögzíti, hogy tilos a zárkában hangoskodni, ablakból kikiabálni, jeleket adni

– írja a belügyminiszter. Válaszában megemlíti, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság fokozottabban fogja ellenőrizni a börtön környékét.Azzal zárja, hogy a börtön más épületbe költözése nincs napirenden, a társasház építésekor nem érkezett az elköltöztetésére vonatkozó kérdés, ezért megalapozatlan a kártalanítási kérelem.

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 290 megnézve, 1 alkalommal mai nap |