< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Néppárti képviselő: Orbán szét akarja szakítani Európát. /////. Représentant du parti: Orban veut diviser l’Europe

| Mobile | RSS

Néppárti képviselő: Orbán szét akarja szakítani Európát. /////. Représentant du parti: Orban veut diviser l’Europe

Brüsszel, 2018. június 28. Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára 2018. június 28-án. (MTI/EPA/Nicolas Lambert)

Néppárti képviselő: Orbán szét akarja szakítani Európát

Az Európai Néppárt nemek közti egyenlőség-bizottságának alelnöke szerint betelt a pohár, Orbán túl messzire ment.

Politico európai kiadásába írt véleménycikket Anna Maria Corazza Bilst, az Európai Néppárt (EPP) nemek közti egyenlőség-bizottságának alelnöke. Bilst az írásnak az Ezúttal Orbán túl messzire ment címet adta. Érvelése szerint

Európa legnagyobb és liginkább sokszínű politikai csoportosulásaként hiszünk a politikai és kulturális vitákon átívelő együttműködésben, egy erősebb Európát építhessünk és nem félünk a kemény vitáktól.

A véleménycikkben hangsúlyozza: pártja az elmúlt években konstruktív vitát folytatott a Fidesszel, a kormányfőt pedig többször figyelmeztették, hogy ne lépjen át egy bizonyos határt, ez azonban mégis megtörtént. A utolsó csepp az volt, amikor Orbán Viktor egy júliusi, Helmut Kohl német kancellárra emlékező eseményen arról beszélt, hogy a magyar illiberális demokrácia lesz az a hajtóerő, ami újraéleszti az EPP-t és Európát.

Ezek a kiátások mélyen felkavaróak. Míg Kohl a Kelet és a Nyugat összehozásával egyesítette Európát, Orbán polarizálja a kontinenst és szét akarja szakítani.

 

Ami sok, az sok. Sok európai polgár kíváncsi az EPP álláspontjára. Nem engedhetjük meg, hogy eljelentéktelenítsük a magyar politikai fejleményeket. Belső vitáinkat nyilvánosságra kell hoznunk és világossá kell tennünk, hogy hol állunk. Rendkívül fontos, hogy az EPP ne engedje meg, hogy a jogállamiság kérdése átpolitizálódjon. A pártunkra leselkedő legnagyobb veszély az, hogy megtámadják értékeinket, nem pedig az, hogy a védelmükre hozott döntéseink visszaütnek.

 

Magyarország egyértelműen eltávolodott az EPP alapértékeitől

— fogalmaz a képviselő.

Kitér arra, hogy  Orbán alatt a menedékkérőket bűnözőkként, ellenségként ábrázolták, azokat pedig, akik segítséget nyújtottak számukra, börtönbüntetéssel fenyegették. Hozzáteszi: az emberi jogok védelmezőinek bebörtönzése és a menekültjogok megsértése ellentétes az EU chartájával. Megemlíti a kultúra és a tudomány ügyét is és leszögezi:

Orbán szándékosan hergel az EU ellen, amelyet azzal vádol, hogy támogatja a muszlimok “invázióját”.

Az EPP úgy véli, hogy a migráció olyan európai kérdés, amely európai megoldást igényel. Elfogadjuk az európai szolidaritás alapelveit. A migráció alapvető okait szeretnénk kezelni, és olyan szabályozott legális, migrációs rendszert vezetnénk be, amely küzd az emberkereskedelem és az illegális migráció ellen

— írja. Bilst úgy gondolja, hogy a Fidesz júniusi alkotmánymódosításával, amely megtiltotta az “idegen népesség letelepítését”, Orbán beverte a szöget a közös európai megoldás koporsójába, ezzel megvétózta a közösség zökkenőmentes működését és lendületet adott a szélsőjobbnak.

Nehezményezi, hogy Orbán nyíltan támogatja Putyint és kritizálja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat. Ezek szintén ellentétesek az EPP alapértékeivel, hiszen a párt elkötelezett Ukrajna függetlensége és szuverenitása mellett. Szerinte az EPP-nek régi adóssága az Orbán elleni fellépés, ami bátorságot igényl és biztosan visszatetszést kelt a populisták körében.

fecsegő.eu/hír24

Représentant du parti: Orban veut diviser l’Europe

auteur: Kovács-Angel Marianna

Le vice-président du Comité pour l’égalité des genres du Parti populaire européen a déclaré que le verre était plein, Orbán est allé trop loin.

 

 

Un article écrit dans l’édition européenne de Politico était vice-président de la Commission de l’égalité des genres du Parti populaire européen (PPE) Anna Maria Corazza Bilst. Le titre de Bilst était trop loin pour écrire cette fois à Orbán Orbán. Il argumente

En tant que groupe politique le plus important et le plus diversifié d’Europe, nous croyons en la coopération sur les débats politiques et culturels, pour construire une Europe plus forte et ne pas avoir peur des dures discussions.

L’avis souligne l’article: le parti au cours des dernières années un débat constructif sur le Fidesz, le premier ministre a été averti à plusieurs reprises de ne pas marcher sur une ligne, mais il arrive encore. La goutte d’eau était quand Viktor Orban a parlé d’un événement Juillet, en souvenir chancelier allemand Helmut Kohl, la démocratie intolérante hongroise sera la force motrice de relancer le PPE et l’Europe.

Ces pensées sont profondément gênantes. Alors que Kohl a uni l’Europe à l’Est et à l’Ouest, Orbán polarise le continent et veut le diviser.

 

Qu’est-ce qu’il y a tellement? De nombreux citoyens européens sont curieux de connaître la position du PPE. Nous ne pouvons pas nous permettre de dénoncer les développements politiques hongrois. Nous devons rendre publics nos débats internes et indiquer clairement où nous en sommes. Il est impératif que le PPE ne permette pas de politiser la question de l’état de droit. La plus grande menace pour notre parti est d’attaquer nos valeurs et de ne pas prendre les décisions que nous avons prises pour vaincre.

 

La Hongrie s’est clairement écartée des valeurs fondamentales du PPE

– dit le représentant.

Il souligne que les demandeurs d’asile ont été dépeints comme des criminels, des ennemis à Orban, et ceux qui les ont aidés ont été menacés de prison. Il ajoute que l’emprisonnement des défenseurs des droits de l’homme et la violation des droits d’asile sont contraires à la Charte de l’UE. Il mentionne également la cause de la culture et de la science et déclare:

Orban nie intentionnellement l’UE, accusée de soutenir “l’invasion” des musulmans.

Le PPE estime que la migration est une question européenne qui nécessite une solution européenne. Nous acceptons les principes de la solidarité européenne. Nous voulons aborder les causes sous-jacentes de la migration et mettre en place un système de migration légale réglementé qui permettra de lutter contre le trafic et la migration illégale

Il écrit. Bilson est d’avis que l’amendement Juin à la Constitution du Fidesz, qui interdit la « réinstallation de la population étrangère, » Orban a frappé le clou sur le cercueil de la solution européenne commune, a opposé son veto ainsi le bon fonctionnement de la communauté et a donné une impulsion à l’extrême.

Il regrette qu’Orban soutienne ouvertement Poutine et critique les sanctions économiques contre la Russie. Ils sont également contraires aux valeurs fondamentales du PPE, car le parti est attaché à l’indépendance et à la souveraineté de l’Ukraine. Selon lui, la dette PPE ancienne d’action contre Orban, le courage et exigeant est certainement parmi les populistes avec révulsion.

fecsegő.eu / hír24

Leave a Reply 137 megnézve, 1 alkalommal mai nap |