< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Puzsér Róbert elindulna a főpolgármester-választáson

| Mobile | RSS

Puzsér Róbert elindulna a főpolgármester-választáson

2018. augusztus 6. | hozzászólás | Közélet
Balatonalmádi, 2013. november 21.
Puzsér Róbert kritikus beszél a Fenegyerekek címmel tartott kerekaszatal-beszélgetésen, balról Csermely Péter moderátor a Korrektúra 2013 Média Konferencián a Ramada Hotel & Resort Lake Balaton szállodában Balatonalmádiban 2013. november 21-én. A beszélgetés többi résztvevõje, Fiala János mûsorvezetõ és Kálomista Gábor filmproducer.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Puzsér Róbert elindulna a főpolgármester-választáson

Puzsér Róbert hétfő délelőtt Facebook-oldalán bejelentette: fontolgatja, hogy jövő ősszel elindul a főpolgármester-választáson, hogy képviselje és megvalósítsa régi álmát, a Sétáló Budapest koncepcióját.

A terv arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a budapestieknek: teremtsünk összefüggő sétálóövezetet a Budai Várnegyedtől a Deák térig, a Jászai Mari tértől a Fővám térig! Tegyük sétálóhíddá a Lánchidat! Teremtsük meg a város és a folyó szerves kapcsolatát a húgyszagú rakpart helyén bárokkal és kávézókkal! Teremtsünk olyan Budapestet, amit nem a benzinmotor hajt – tiltsuk ki az autóforgalmat a város szívéből! Teremtsünk egységes városképet egységes arculatú bolti és éttermi portálokkal. Teremtsünk egy élhető, nyitott és kulturált európai világvárost – szeretném, ha ez volna a Budapestre látogatók döntő élménye

– közölte.

Szerinte Tarlós István nem menedzseli rosszul a hétköznapokat, de úgy véli, az ő Budapestjéből hiányzik a vízió és az identitás.

Ezt a várost az adottságai Európa legszebb fővárosává tehetnék – mindössze birtokba kéne vennünk, és megtölteni élettel, sporttal, kultúrával: fákat ültetni, füvesíteni, elektromos alapon közlekedni.

Hozzátette, tisztában van az esélyeivel, így ha bármelyik végső győzelemre esélyes jelölt felvállalja ezt a programot, visszalép a javára.

 Nem hatalmat, nem pénzt, nem pozíciót akarok – mindössze azt, hogy a marketinghazugságoknál meg a mocskolódásnál többről szóljon a politika. Szóljon arról, hogy milyen Budapestet, milyen levegőt és mennyi zöld területet akarunk! Szóljon arról, hogy kik vagyunk, és mivé akarunk válni; ne arról, hogy azok ott milyen mocskok, és miként fogjuk őket bebörtönözni! Szóljon a politika végre a kompromisszumokról, szóljon arról, ami közös bennünk, és ne a szüntelen árokásásról!

Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |