< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kulka János: Szégyellem magam. Nagyon

| Mobile | RSS

Kulka János: Szégyellem magam. Nagyon

2018. augusztus 8. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Kulka János: Szégyellem magam. Nagyon

 SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

Először adott televíziós interjút Kulka János azóta, hogy 2016-ban stroke-ot kapott. A  Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész az ATV stúdiójába ült be egy beszélgetésre. Azt mondta, jól van, beteg, egy napja pedig úgy néz ki, hogy fekszik az ágyban. mivel a legszívesebben foglalkozik, az mégis az, hogy sétál a kutyájával. Szerdánként  logopédushoz, csütörtökönként zeneterápiára is. Logopédusa, Varga Sarolta elmondása szerint a színész intellektuálisan kifogástalan állapotban van, Kulka János pedig beszélt az afáziájáról is, vagyis hogy agykárosodás miatt nehezére esik a beszéd, azt állítva, hogy az interjút is azért vállalta, hogy a betegségre felhívja a figyelmet.

– Ez egy börtön

erősítette meg a műsorvezető, Krug Emília – a 168 Óra szerkesztője – kérdésére. Mesélt arról is, hogy mindig összehasonlítja, milyen volt a beszéde a stroke előtt és milyen most, és borzasztóként jellemzi az érzést.

– Lassan fejlődök

– fűzte hozzá. A kérdésre, hogyan lendül át a mélypontokon, azt válaszolta, hogy nyugodt, de egyfolytában gondolkodik, hogy történt és miért történt ez.

– Idegen vagyok, érted? Színész. Micsoda? Olyan fura…

– mondta erről. Arra, hogy tanul-e valamit magáról és a világról, amit a stroke nélkül nem tanult volna, úgy felel, hogy szégyelli magát, mert gőgös volt.

– Szégyellem magam. Nagyon.

– Miért?

– Mert gőgös vagyok. Nagyon.

– Most vagy gőgös vagy gőgös voltál?

– Nem. Abbahagytam. Régen. Két év… Szóval megvilágosodtam. Tényleg

– utalt a korábbi interjújára. (A színész nemrég már adott egy interjút a Klubrádiónak, a szerkesztett változatát ide kattintva olvashatják el.) Elárulja azt is, hogy  ismeri a választ a kérdésre, miért történt vele mindez, de elfogadni nem tudja.

Kulka János már vállalt egy szerepet a stroke-ja óta, Ujj Mészáros Károly thrillerében játszik.

– Nagyon jó vot. Öt napot forgattam. Haldokoltam. Kúsztam a földön. Borzasztó Nagyon jó volt

– mesélte az élményről, hozzáfűzve, készült a filmre, de nem izgult, hanem megkönnyebbült a forgatás alatt.

forrás:168 óra

Leave a Reply 48 megnézve, 1 alkalommal mai nap |