< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Világbajnok a vitorlázó Berecz Zsombor

| Mobile | RSS

Világbajnok a vitorlázó Berecz Zsombor

2018. augusztus 9. | hozzászólás | Sport

Világbajnok a vitorlázó Berecz Zsombor

Cikkünk folyamatosan frissül…

A magyar vitorlássport legnagyobb sikerét érte el Berecz Zsombor azzal, hogy a dániai Aarhusban megnyerte a finn dingi hajóosztály világbajnokságát. Berecz sikerének különleges értékét az adja, hogy olimpiai hajóosztályban lett világbajnok, elsőként magyar vitorlázó sport történetében. A Hajózás.hu oldal szerint az arany csoportban csak ő végzett minden futamban a legjobb tízben, a medal race-ben pedig tönkreverte a mezőnyt.

Berecz gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, hiszen az első helyen vette a rajt után a bóját, majd onnan végig vezetett, miközben legnagyobb riválisát, a svéd Salminent messze elhagyta. A befutóhoz érkezve már csak a második helyen haladó Postmára kellett figyelnie, de a beszámolók szerint a holland sem jelentett igazi veszélyt futamgyőzelemére, ráadásul a vetélytársak helyezései alapján jó eséllyel még a második helyen befutva is ő lett volna a világbajnok.

Berecz azonban semmit nem bízott a számolgatásra, magabiztos előnyét megtartva első helyen ért célba.

“A LEGNAGYOBB ÁLMOM VALÓSULT MEG, NAGYON KEMÉNYEN MEGDOLGOZTAM ÉRTE”

– mondta a verseny után Berecz, aki február végén elszenvedett kéztörése, majd kézműtéte miatt lényegében nem indult egyetlen versenyen sem a világbajnokság előtt.

A sportoló szerdai teljesítményével a második helyre jött fel összetettben, és már akkor eldőlt, hogy olimpiai kvótát szerzett. Ezzel az első magyar sportoló lett, aki biztosan ott lehet Tokióban 2020-ban.

A tavalyi, balatonföldvári vb-n ötödik Berecz a magyar vitorlássport első világbajnoki aranyérmese lett aktív olimpiai osztályban.

forrás.index.hu

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |