< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Jobbágyi Zsófia:Félelmetes csodafegyverek

| Mobile | RSS

Jobbágyi Zsófia:Félelmetes csodafegyverek

2018. augusztus 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Jobbágyi Zsófia:Félelmetes csodafegyverek

Álláspont. Emlékeznek még Falus Ferencre? Majdnem napra pontosan négy évvel ezelőtt villámsebességgel terjedt az interneten egy videó

szerző:Jobbágyi Zsófia

Aki rákattintott, annyit látott, hogy egy férfi kék bermudában, térdig felhúzott csíkos zokniban, gumipapucsban áll egy istálló előtt, majd egyszercsak valaki nyakon önti egy vödör vízzel, miközben mögötte egy ló egy koszos vödröt kerget, az előtte addig döbbenten álló kisfiú pedig keserves sírásba kezd. Azt gondolnánk, hogy az ázott férfi egy unatkozó internetbetyár, pedig nem, ő volt Falus Ferenc, az MSZP, a DK és az akkor még Együtt–PM néven futó, mérhetetlenül kis támogatottságú pártkreáció közös főpolgármester-jelöltje 2014-ben.

Ezt a produkciót az egykori ÁNTSZ-vezető azzal tudta még fokozni, hogy az Indexnek adott interjúban egy „nagyon unalmas, nem túl okos” lóhoz hasonlította magát.

Miután a helyzet végképp komikussá vált, a baloldal gyors mozdulattal kifarolt addig csodafegyvernek hitt jelöltje mögül, és átsétált Bokros Lajos, a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere mögé, aki 1995-ös gazdasági „kiigazító csomagjával” durván megcsonkította a családok kedvezményeit, csökkentette a gyógyszerek állami támogatását, és felemelte a nyugdíjkorhatárt. Többek között. Bokros Lajos lett tehát 2014-ben a szocialisták második csodafegyvere, ám jócskán lemaradt Tarlós Istvántól, akire végül ötven-, míg a baloldali jelölre harminchat százaléknyi budapesti választó voksolt.

A fővárosi MSZP – főleg Horváth Csaba – ezt a mai napig úgy értékeli, hogy Bokros „megszorongatta” Tarlóst, ami valljuk be, tizennégy százalék különbség esetén igen furcsán hangzik. Szintén az ellenzék képtelen logikáját példázza, hogy a választás után Bokros győztesként ünnepeltette magát, mondván: „Diktatúrában ez is győzelemnek számít”. Neki.

Ellenben, ha már Horváth Csabánál tartunk, kihagyhatatlan elem a jelenleg is fővárosi képviselőként tevékenykedő politikus 2010. május elsejei beszéde a Városligetben, azután, hogy az MSZP nyolc év kormányzást követően megalázó vereséget szenvedett az országgyűlési választáson a Fidesz–KDNP-től. Horváth akkor azt ígérte, főpolgármesterként első dolga lesz ingyenessé tenni a városban a tömegközlekedést, a Duna alatt pedig hosszában új vasút fut majd. Érthetetlen okokból a fővárosiaknak ez már nyolc éve is bűzlött, úgyhogy Tarlós Istvánt ültették a városvezetői székbe.

Jövő ősszel ismét szavazhat a főváros arról, ki viselje gondját Budapestnek. És bár hivatalosan nem az ellenzék színeiben, mégis ismét képtelen kihívójuk akadt a főpolgármesteri székre pályázóknak: Puzsér Róbert, a leginkább film- és reklámkritikáiról ismert közéleti szereplő. Amiért fontolgatja az indulást, az nem más, mint a vágy, hogy megvalósíthassa „Sétáló Budapest”-koncepcióját. Ennek lényege – Facebook-bejegyzése szerint –, hogy a Várnegyedtől a Deák térig, illetve a Jászai Mari tértől a Fővám térig egybefüggő sétálóövezetet alakítana ki. Emellett megteremtené „a város és a folyó szerves kapcsolatát, a húgyszagú rakpart helyén bárokkal és kávézókkal”.

Noha Tarlós jövő évi indulása egyelőre kétséges, az ellenzék gyakorlatilag sarokba szorítja budapesti szavazóit. Képzeljék csak el, ha az eddig főpolgármesteri spiránsok minden víziója megvalósulna! Ma Budapestet egy nem túl okos ló vezetné, a Duna alatt hosszában futó vasútból kiszállva pedig – amin természetesen ingyen utaznánk – a Jászai Mari téren vándorbotot ragadnánk, és a Deák téren átsétálva kiérnénk a „nem húgyszagú” rakpartra, ahol pezsgővel koccintanánk Bokros Lajos „győzelmére” Puzsér egyik kávézójában. Félelmetes.

forrás:magyar hírlap

Leave a Reply 105 megnézve, 1 alkalommal mai nap |