< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Áljelölt és rasszista támadások: így kampányol Dömsödi Gábor Pásztón

| Mobile | RSS

Áljelölt és rasszista támadások: így kampányol Dömsödi Gábor Pásztón

2018. augusztus 11. | hozzászólás | Közélet

Áljelölt és rasszista támadások: így kampányol Dömsödi Gábor Pásztón

Vasárnap időközi testületi és polgármester-választást tartanak a Nógrád megyei Pásztón, miután az országgyűlési választások után a képviselőtestület föloszlatta magát. Dömsödi Gábor jelenlegi polgármester, bukott televíziós, trükkökkel igyekszik bebiztosítani hatalmát: Farkas Attila néven indítják független önkormányzati jelöltként a hivatal alkalmazásában álló Farkas Mihály Attilát. Ebben az a trükk, hogy a városban elismert és népszerű, eddigi fideszes alpolgármestert és képviselőt Farkas Attilának hívják. Ő azonban most csak a polgármesteri posztért indul (a törvény szerint indulhatna képviselőjelöltként is), ezért sokan azt hihetik, az ő neve szerepel az egyéni képviselők szavazólapján is. De nem ez az egyetlen elképesztő eleme Dömsödiék kampányának, egyik embere durva, rasszista Facebook-bejegyzéseket támogat. A bukott tévés saját maga vallotta be: egyéb jövedelme sincs már, csak a megélhetési polgármesterkedés, így nyilvánvaló: egyetlen célja, hogy megőrizhesse a székét.

Farkas Attila fideszes polgármesterjelölt és Farkas Attila “független” képviselőjelölt is indul Pásztón most vasárnap az időközi polgármester- és képviselő-választáson. A dolog érdekessége az, hogy a “független” Farkas Mihály Attila az önkormányzat városgazdálkodásának dolgozója a temetőgondnokságon, és indulásának csak az a célja, hogy összezavarja a fideszes Farkas Attilára szavazni akaró pásztóiakat, és ezt kihasználva lopjon szavazatokat.

A névazonosság trükkjét Pásztón annak ellenére vetették be Dömsödiék, hogy a Dömsödi emberének tartott “független” jelölt Farkas Mihály Attilát helyben mindenki Misiként emlegeti, ám ennek ellenére Farkas Attila néven kérte szerepeltetését a szavazólapon.

De nem ez az egyetlen kísérlet a Fidesz által indított Farkas Attila ellehetetlenítésére: Dömsödi Gábor egyik képviselőjelöltje, Nagy Gábor “Majzy” egy facebookos kommentje alapján támogatná, ha a fideszes polgármesterjelölt Farkas Attilát “hátravinnék”, és “agyonlőnék”, merthogy a fideszes Farkas – szerintük – roma származású. A rasszista kijelentéstől és életveszélyes fenyegetéstől Dömsödi azóta sem határolódott el, és Nagy Gábor “Majzy” továbbra is a polgármesterségre újra ácsingózó Dömsödi csapatának oszlopos tagja.

fecsego.eu/origo

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |