< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A hatfős családot kilakoltatják, az Orbán-kormány kezet mos

| Mobile | RSS

A hatfős családot kilakoltatják, az Orbán-kormány kezet mos

2018. augusztus 16. | hozzászólás | Közélet

A hatfős családot kilakoltatják, az Orbán-kormány kezet mos

 SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

Az LMP-s Csárdi Antal még július 31-én tette fel az írásbeli kérdést, hogy az Orbán-kormány milyen intézkedésekkel készül a budapesti lakhatási válság megoldására. Ennek a szomorú aktualitását az a kilakoltatási hullám adja, amelyben kedden egy hatfős ferencvárosi család került utcára, szerdán pedig egy kilakoltatott nő elájult az őt elvezető rendőrök karjában, de úgy tűnik, ez az Orbán-kormányt nem hatotta meg túlságosan, Csárdi Antal kérdésére legalábbis Bodó Sándor, Varga Mihály Pénzügyminisztériumának a foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára azt válaszolta, hogy a mozgásterük a magánbérleti piac vonatkozásában korlátozott, a kabinet

legfontosabb feladata a törvényes működés biztosítása, ami egyaránt szolgálja a bérbeadók és a bérlők érdekeit.

Emellett a csok sikerére hívta fel a figyelmet, és arra, hogy nagyságrendjét tekintve most indítják el a legnagyobb szociális bérlakásprogramot Magyarországon a Nemzeti Eszközkezelő működésével, amely a fizetésképtelenné vált hiteladósok lakhatási problémáinak kezelésére alakult. A program keretében 36 ezer állami bérlakás létesül, így 160 ezer szociálisan rászorult személy lakhatását biztosítja hosszú távon.

Fotó: Kökényesi Gábor

Ez nem túl sok annak a fényében, hogy tényleg gyors egymásutánban érkeznek a hírek a kilakoltatási ügyekről és személyes tragédiákról. Kedden egy hatfős ferencvárosi család került utcára, szerdán pedig egy nő elájult, amikor a rendőrök rátörték az ajtót és kivezették a XI. kerületi Bánk Bán utcában fekvő lakásából. A hattagú ferencvárosi család maradásáról annak ellenére nem sikerült meggyőzni a tulajdonost, hogy Csárdi Antal a jobbikos Z. Kárpát Dániellel együtt felajánlotta, hogy kifizeti a következő kéthavi lakbérüket.

fecsego.eu/168 óra
Leave a Reply 114 megnézve, 2 alkalommal mai nap |