< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Megölte, majd elásta lakótársát – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Megölte, majd elásta lakótársát – vádat emelt a főügyészség

  CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

         

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

 Megölte, majd elásta lakótársát – vádat emelt a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2012. novemberében baltával agyonütötte, majd a kertjében elásta lakótársát Csongrádon.

 

A vádirat szerint a vádlott 2011-ben ismerte meg sértettet, akit azután szívességből a csongrádi házába engedett, hogy egy szobát használva ott lakjon.  A sértett italozó életmódja, valamint amiatt, hogy a lakhatási költségekhez felszólításra sem volt hajlandó hozzájárulni több alkalommal is vita alakult ki közöttük, de egészen 2012. novemberéig ez súlyosabb következményekkel nem járt. Az utolsó vita során a vádlott közölte a sértettel, hogy  ha nem fizet akkor el  kell költöznie, mire a sértett a szobájába ment azzal a felkiáltással, hogy az az ő szobája, oda a vádlott nem mehet be.  A vádlott ezt követően az udvaron fát hasogatott, ahol rövid idő belül a sértett is megjelent, a vita pedig tovább folytatódott. A vita során végig a vádlott kezében volt a baltája, amellyel már a házba visszakeveredve a vádlott a sértett férfit legalább 14 alkalommal fejen ütötte. A sértett próbálta kivédeni az ütéseket, de a földre kerülve őt a felsőtestén is több ütés érte és a koponyát ért csapások következtében kialakult agyroncsolódás miatt a helyszínen életét vesztette.

 

A vádlott néhány nap múlva a holttestet fóliába tekerte majd a kerti WC mellett elásta. Ezt követően ittas állapotban több alkalommal hangoztatta, hogy „kinyírta a lakótársát” ,  de mivel nagyot mondó embernek ismerték, senki nem hitte el neki.

 

A sértett hozzátartozói 2017. tavaszán tettek bejelentést a férfi eltűnése miatt. A bejelentés alapján elrendelt rendőrségi eljárás során a vádlott 2017. márciusában, több mint 4 évvel a cselekmény elkövetése után elismerte a rendőröknek a sértett megölését,  majd megmutatta hova ásta el a holttestet.

 

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja.

 

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

 

 

Szeged, 2018. augusztus 15.

 

                                                                        

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

 

 

Leave a Reply 133 megnézve, 1 alkalommal mai nap |