< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az eldugult vécékkel egy légtérben kell enniük a pihenő BKV-sofőröknek

| Mobile | RSS

Az eldugult vécékkel egy légtérben kell enniük a pihenő BKV-sofőröknek

2018. augusztus 19. | hozzászólás | Közélet

Az eldugult vécékkel egy légtérben kell enniük a pihenő BKV-sofőröknek

A BKV azt állítja, hogy folyamatosan javít az olyan helyzeteken, amelyekre egy szakszervezet szerint a dolgozók rendszeresen panaszkodnak: a sofőrök szerint idegenek is használják a számukra kialakított, egyébként szűkös és kényelmetlen pihenőket, ahol helyiségben kell enniük a jellemzően eldugult mosdókkal, amikből szó szerint ömlik a szar.

A Napi.hu beszámolója szerint embertelen körülmények uralkodnak a 4-6-os villamos és a 3-as metrót pótlóbuszainak végállomásain kialakított szolgálati pihenőhelyeken. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) pénteki közleményében

eldugult, túlcsordult vécékre, gusztustalan kézmosókra, mocskos étkezősarkokra, undorító szagra és végtelenül lehangoló viszonyokra panaszkodott.

Egy átagos BKV-pihenő (Forrás: Nyugat.hu)

Retkes, penészes csap (Forrás: Nyugat.hu)

Az érdekvédők szerint a BKV olyan szinten hagyta elfajulni az embertelen állapotokat, hogy a dolgozók végső elkeseredésükben már fotókat kezdtek készíteni a körülményekről, melyek hatására egy-két helyen történtek előrelépések.

A leggusztustalanabb állapotok abban a telepített konténeres, összesen 10 négyzetméter alapterületű tartózkodóban voltak, ahol egy helyiségben volt a vécé és az étkező, sőt a pihenő rész is.

Alatta rohadó szekrény (Forrás: Nyugat.hu)

Itt mindössze tíz röpke hónap után volt képes változtatni a fővárosi közlekedési vállalat.

A Napi.hu-nak a cég úgy nyilatkozott, hogy a BKV Zrt.-nél működő több mint 20 szakszervezettel folyamatosak az egyeztetések.

Keleti kényelem (Forrás: Nyugat.hu)

“A végállomásokon jelentkező esetleges meghibásodásokat, hiányosságokat – amint tudomást szerez róla a felelős szakterület – a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk elhárítani, vagy pótolni (hétvégén is). A rendelkezésünkre álló anyagi, műszaki és humán erőforrások biztosította lehetőségek figyelembevételével a Társaság folyamatosan törekszik a munkakörülmények javítására”

– állítja a BKV.

fecsego.eu/alfahír

Leave a Reply 170 megnézve, 1 alkalommal mai nap |