< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Kormány Május óta több mint 1300 kilakoltatás történt

| Mobile | RSS

Kormány Május óta több mint 1300 kilakoltatás történt

2018. augusztus 19. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

Kormány

Május óta több mint 1300 kilakoltatás történt

Arról nincs adat, hogy a kilakoltatások hány gyermekes, kisgyermekes családot érintettek.

Írásbeli kérdéssel fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez Oláh Lajos DK-s képviselő. Azt akarta megtudni, hogy a moratórium május 1-jei lezárulta után hány kilakoltatás zajlott le. A miniszter helyett Völner Pál válaszolt, a dokumentumból pedig kiderül, hogy az év második negyedévében összesen 1355 ilyen eljárásra került sor – írja a hvg.hu.

A kilakoltatások 61,25 százalékát – 810 esetet – a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki, de voltak egyéb okból végrehajtott kilakoltatások is. Lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt 310, önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt 81, bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően 4, a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során pedig 130 kilakoltatás zajlott le.

Idén az első hat hónapban a kilakoltatások száma csaknem 23 százalékkal elmaradt a tavalyi év első felében regisztráltakhoz viszonyítva. Ennek fő oka, hogy a moratórium tavaly novembertől ez év áprilisának végéig volt érvényben – írta válaszában az államtitkár, majd hangsúlyozta, arra nézve nincs adatuk, hogy hány gyermekes, kisgyermekes családot érintettek a kilakoltatások.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 131 megnézve, 2 alkalommal mai nap |