< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A választások elleni kibertámadást vizsgál az FBI(( The FBI is investigating a cyber attack against the elections

| Mobile | RSS

A választások elleni kibertámadást vizsgál az FBI(( The FBI is investigating a cyber attack against the elections

A választások elleni kibertámadást vizsgál az FBI

Illusztráció: Thinkstock
Fotó: /
Két, demokrata jelölt kampánya ellen is sikeres támadást hajtottak végre, ami erősíti az aggodalmakat a november 6-i félidős választások biztonságáért.
A Reuters hírügynökség saját forrásai szerint az FBI nyomozást folytat egy feltételezett kibertámadás ellen, amelyet egy kaliforniai demokrata politikus ellen követtek el. A hekkerek sikeresen hatoltak be David Min kampányának egyik számítógépére. Min a demokrata jelöltségre pályázott a kaliforniai 45. választókerületben, de alulmaradt a júliusi előválasztáson. A hírt nem kívánta kommentálni Min korábbi kampányfőnöke, és az FBI egyik szóvivője sem tudta megerősíteni.  A támadás híre korábban nem szivárgott ki, de a múlt héten a Rolling Stone magazin hírt adott egy hasonló esetről: Hans Keirstead a 48. választókerületben indult a jelöltségért, de szintén vereséget szenvedett az előválasztáson. Bár Min és Keirstead végül nem nyerték el a jelöltséget, mindketten olyan választókerületben indultak, amelyek kiemelt figyelmet élveznek, mert csatatérnek számítanak: vagyis mind a Demokrata, mind a Republikánus Pártnak van esélye nyerni novemberben.  Egyelőre nem világos kik állnak a támadások mögött és milyen információkhoz fértek hozzá, de a Reuters forrásai szerint önmagában a sikeres behatolás ténye megerősíti a biztonsági szakemberek aggályait: ezek szerint a novemberi, úgynevezett félidős választásokon. November 6-án, az elnöki ciklus felénél újraválasztják a teljes képviselőházat és a szenátus egyharmadát, illetve 36 államban kormányzót is választanak.
fecsego.eu(népszava online
The FBI is investigating a cyber attack against the elections
Illustration: Thinkstock
Photo: /
Two successful democracies campaigns have also been launched, which reinforces concerns about the security of the mid-term elections of 6 November.

According to the Reuters news agency, the FBI is investigating a suspected cyber attack against a California Democratic politician. The hackers have successfully entered a David Min campaign on one of their computers. Min asked for a Democratic nomination in the 45th constituency in California, but remained below the July pre-election. The news was not meant to be commented by former campaign leader Min, and a FBI spokesman could not confirm it. The news of the attack did not leak, but last week, Rolling Stone reported a similar story: Hans Keirstead started in the 48th constituency but also defeated the presidential election. Although Min and Keirstead finally did not win the nomination, they both set off in a constituency that is highly regarded as a battlefield, meaning that both the Democratic and the Republican Party have a chance to win in November. For now, it is unclear who are behind the attacks and what information they have access to, but according to Reuters sources, the fact of successful invasion itself reinforces the concerns of security specialists: these are the so-called mid-term elections in November. On November 6, the entire House of Representatives and one-third of the Senate will be re-elected in half of the Presidential term, and will elect a Governor in 36 States.
fecsego.eu (folk word online

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |