< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Tíz nap alatt szerzett magyar papírokat a szír diktátor pénzembere///. L’argent du dictateur syrien était des papiers hongrois pendant dix jours

| Mobile | RSS

Tíz nap alatt szerzett magyar papírokat a szír diktátor pénzembere///. L’argent du dictateur syrien était des papiers hongrois pendant dix jours

Tíz nap alatt szerzett magyar papírokat a szír diktátor pénzembere

Bassar al-Aszad szír diktátor pénzembere, Atiya Khoury 2014-ben vásárolt a Rogán Antal nevével fémjelzett magyar letelepedési kötvényt, amivel így szabadon tartózkodhatott és üzletelhetett Magyarországon és az EU-ban. Ezt már korábban megírta a Direkt36 és a 444, most azonban újabb részletek derültek ki.

Az LMP-s Demeter Márta feljelentést tett az ügyben, és ugyan végül nem nyomoztak, az eljárás során azért kiderült néhány dolog. Például az, hogy:

  • a férfi valóban szerepel az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának szankciós listáján, emiatt amerikai vagyonát befagyasztották, és amerikai cégek vagy állampolgárok nem üzletelhetnek vele.
  • Az amerikai pénzügyminisztérium szerint Khoury pénzügyi támogatást nyújt a szír kormányzatnak, beleértve a szír jegybankot is.
  • De a magyar rendőrség szerint az amerikain kívül nem szerepel más országok vagy nemzetközi szervezetek – például az EU vagy az ENSZ – tiltólistáján, és a vele szemben fennálló amerikai pénzügyi intézkedések „nem jelentenek kizáró okot a magyar nemzeti letelepedési engedély megszerzésére, illetve visszavonására”.

A rendőrség nyomozását megszüntető határozatból kiderül, hogy Khoury 2014. december 19-én igényelt először magyar tartózkodási engedélyt, amikor még nem szerepelt az Egyesült Államok szankciós listáján. Az engedélyt tíz nap múlva, december 29-én kapta meg, de azt nem részletezi a dokumentum, hogy ez idő alatt mely hatóságok és milyen átvilágítást folytattak.

Letelepedési engedélyt 2016. szeptember 23-án kért Khoury, két hónappal azután, hogy az amerikai szankciós listára került. Ez az eljárás jóval tovább tartott, mint a tartózkodási engedély kiadása. A lényeg, hogy végül egyik magyar szerv, sem a titkosszolgálat, sem a TEK nem talált semmi kivetnivalót a személyében.

Khoury igazolta, hogy magyar lakhatása és megélhetése biztosított, és tudja fedezni az egészségügyi ellátásának költségeit is. Emellett hiteles magyar nyelvű fordításban állampolgársága és tartózkodási helye szerinti igazolást is becsatolt arról, hogy büntetlen előéletű, és a magyar és a magyar bűnügyi nyilvántartásban sem szerepelt. Miután egyik állami szerv sem emelt kifogást a biztonsági átvilágítás során, Khoury 2017. május 25-én kapta meg a magyar letelepedési engedélyt.

forrás:index.hu

L’argent du dictateur syrien était des papiers hongrois pendant dix jours

Le dictateur syrien de Bassian al-Assad, Atiya Khoury, a acheté un lien de réinstallation hongrois avec le nom de Rogán Antal en 2014, lui permettant de rester et de faire ses achats en Hongrie et dans l’UE. Cela a déjà été écrit par Direkt36 et 444, mais maintenant, plus de détails ont été révélés.

La LMP Demetra Márta a intenté une action en justice sur l’affaire et, bien qu’elles n’aient pas fait l’objet d’une enquête à ce moment-là, une partie de la procédure a été révélée. Par exemple, c’est:

l’homme est en fait inscrit sur la liste des sanctions du département du Trésor américain, et ses avoirs américains ont été gelés et les sociétés ou citoyens américains ne peuvent pas faire affaire.
Selon le Trésor américain, Khoury apporte un soutien financier au gouvernement syrien, y compris à la banque centrale syrienne.
Mais selon la police hongroise, en dehors des États-Unis, il n’ya pas d’autres pays ou organisations internationales comme les listes de blocage de l’UE ou de l’ONU et les mesures financières américaines à son encontre.
La décision de mettre fin à l’enquête sur la police révèle que Khoury a demandé pour la première fois un permis de résidence hongrois le 19 décembre 2014 alors qu’il n’était pas inscrit sur la liste des sanctions américaines. La licence a été reçue dix jours plus tard, le 29 décembre, mais elle ne spécifie pas le document à quel moment et quel type de diligence raisonnable.

 

Il a démissionné le 23 septembre 2016 à Khoury, deux mois après avoir été placé sur la liste des sanctions américaines. Cette procédure a duré beaucoup plus longtemps que la délivrance d’un permis de séjour. Le fait est que, finalement, aucun des organes hongrois, ni les services secrets ni le TEK, n’a rien trouvé à faire avec la personne.

Khoury a prouvé que son logement et ses moyens de subsistance hongrois étaient garantis et qu’il pourrait également couvrir les coûts de ses soins de santé. De plus, dans sa traduction hongroise authentique, elle a également été certifiée par sa citoyenneté et sa résidence comme un casier judiciaire et n’a pas été incluse dans les casiers judiciaires hongrois et hongrois. Après qu’aucun des organismes publics ne s’est opposé à un contrôle de sécurité, Khoury a reçu le permis de réinstallation hongrois le 25 mai 2017.

Source: index.hu

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |