< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Toroczkaiékkal nem, az MSZP-vel lehet, hogy összeáll a Párbeszéd jövőre

| Mobile | RSS

Toroczkaiékkal nem, az MSZP-vel lehet, hogy összeáll a Párbeszéd jövőre

2018. augusztus 23. | hozzászólás | Közélet

Toroczkaiékkal nem, az MSZP-vel lehet, hogy összeáll a Párbeszéd jövőre

Kocsis-Cake Olivio szerint, ha több jó jelöltje van az ellenzéknek, előválasztással kellene eldönteni, ki induljon.

Mivel hasonlóan gondolkodunk a zöldpolitikáról, mint az LMP, ezért, szívesen képviseljük azokat, akik ez alapján keresnek pártot- válaszolta a Párbeszéd képviselője az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában arra a kérdésre, hogy rámozdulnának-e az LMP helyzetét látva a pártból kiábránduló szavazókra.

Kocsis-Cake Olivio arról is beszélt, hogy a jövő évi választásokig egyik legfontosabbnak azt tartja, hogy a Paks 2 veszélyeire hívja fel a választók figyelmét. Úgy gondolja, az atomerőmű felépítése óriási adósságspirálba hajtja bele az országot és nem lesz rentábilis. Hozzátette: a világ pont másik irányba megy, ezért a szél- és a napenergiát kellene egyre többet használni.

A jövő évi választásokkal kapcsolatos kérdésekre a képviselő azt mondta:

abban hisznek, hogy széleskörű együttműködéssel lehet legyőzni a kormánypártokat.

Ha az ellenzéknek egy településen több jó jelöltje is van, Kocsis-Cake szerint előválasztással kellene eldönteni, ki legyen az egy kihívója a Fidesznek.

Arra a kérdésre, hogy a frissen párttá alakult Mi Hazánk Mozgalom mögé Ásotthalmon például beállnának-e, ha ott az ő jelöltjük a legesélyesebb, azt mondta az ellenzéki politikus: az új párt mondásait, filozófiáját figyelve nem hiszi, hogy Toroczkai Lászlóék bármilyen ellenzéki együttműködésbe beszállnának. Márki-Zay Péter kezdeményezésével kapcsolatban pedig arról beszélt a Párbeszéd képviselője, hogy hasznosnak tartja, ha olyan új formáció alakul, ami új szavazókat tud behozni az ellenzéki oldalra.

„Erről még nincs döntés. Bármi elképzelhető”- válaszolta arra a kérdésre, elképzelhető-e, hogy a Párbeszéd közös listán induljon jövőre az MSZP-vel. Hozzátette: az viszont biztos, hogy az EP-választáson el fognak indulni.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |