< Böngészés > Főoldal / Közélet, nébih / Blog article: A Deszki kiskertesek vagy álom az álomban…

| Mobile | RSS

A Deszki kiskertesek vagy álom az álomban…

2018. augusztus 28. | hozzászólás | Közélet, nébih

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál logója

A Deszki kiskertesek vagy álom az álomban…

Újságíróként unatkoztam a Deszki Kárász utcai vendéglátó reprezentatív helyiségében. Augusztus 26 –án 18 órai kezdettel kezdődött a kiskertesek Szövetségének alakuló Közgyűlése.

Az előző alakuló közgyűlésen megválasztották Tyityán Jánost a Szövetség elnökének. A jelenlévő kiskertesek egyhangúlag fogadták el Tyityán Jánost, aki javaslatot tett az elnök helyettesek személyére. A jelenlévők megszavazták a helyetteseket.

Az elnök úr a hivatalos Közgyűlés megnyitásakor lemondott.)?) A lemondás ténye, mikor elolvasta az alapszabályt s annak rendelkezéseit, céljait, feladatait az előírt törvényeket megijedt.

Tényfeltáró-oknyomozó újságíróként; lassan három hónapja követem az eseményeket. Ahány jelenlévő annyi vélemény. Az egység nem volt tapintható.

Senki nem merte vállalni az elnöki posztot. Mindenről beszéltek csak a tényekről nem. A nímandok nem merték elmondani a véleményüket. Erőltették az önkormányzat támogatását. Senki nem tudta, hogy a Szövetség egy önálló jogi személy! Volt olyan, aki menet közben itta a sört s közben hülyeségeket beszélt. Az élettársát hol magázta, hol tegezte s közben kortyolta a sört, s narancslével öblítette le.

A felelősség vállalás senkinek nem ment!

Több közérdekű állampolgári bejelentés érkezett a szerkesztőségünkhöz. Érdekes információkat kaptunk. Ezeket csak úgy lehetett értelmezni, ha az újságíró- oknyomozó, ki megy a helyszínre és meggyőződik a tényekről.

Érdekességként, a Deszki kiskertesek kifogásolták az oknyomozó-tényfeltáró munkámat, és megvádoltak, – az előző leírt tényfeltáró munkám miatt (!)- s közben kiderült, hogy a végzettségük nem újságírói, hanem segédmunkási.???

Száz szónak is ez a vége, ezek az emberek nem akarják a fejlődést a XXI. sz., illetve a III. évezredben _ ezek a gondolatok tőlük egy ballibsi felfogás/. Kifogásolnak mindent, ám logikailag, meg sem közelítik a mai szellemi elvárásokat. (ez nem pejoratív megjegyzés szerkesztő)

A belső informátoraink jelezték: – az emberek annak örültek, hogy szétzilálhatták a társadalmi szövetséget., Miért? Több pénz marad sörre.

A mai napon – 2018, augusztus 28 – án bementem a Deszki Önkormányzathoz, mivel szünnap volt, ám a jegyző asszony fogadott, mivel rég óta ismerjük egymást s tudta kivagyok s mi a szakmai területem. Már vártam a tényfeltáró-oknyomozó újságíró urat. Megegyeztünk egy időpontban, mivel a kommunikáció nemcsak személyes érdekeket feszít keresztre, hanem a kiskertesek véleményét, ami igen lesújtó, felbujtó az önkormányzatról s a polgármester Úrról. Az igaz, a véleményeket sörös pohár mellett, és felelősség nélküli mondatok kápráztatták el a bágyatag embereket.

Nem érdeklik a személyeket a vadító félelem!

Ők semmit nem mernek felvállalni „hát” a véleményüket, na azt felejtsük el… a félrebeszélések nagymesterei…lehetne úgy is kifejezni, -“A butaságom története”, ami megegyezik a kiemelkedő magyar filmmel.

Tét egymás lejáratása a háta mögött szétfeszített szövegkörnyezet felrobbantása.. Közútvilágítás nélkül, egyenlő az Istenkáromlással. Ez nem az a társasjáték, ahol, ki nevet a végén.. Nem tudják a közös érdekeiket képviselni. A felelősséget szerették volna rátolni Király László polgármesterre!

A Gerbera utca állapota tűrhetetlen. Ígéretet kaptam, hamarosan rendezik ezeket a gócpontokat. – s megnyitják az utca folytatását és megszüntetik az embertelen gyomnövények szaporodását. Nem beszélve a közutak állapotát, jelezte felém a köztérfelügyelő. A NÉBI – nek is ez a javaslata.

Gratulálok az önkormányzatnak, hogy az utcák állapotát folyamatosan kezelik az emberek szükségleteinek kielégítésére.

E-tényt láttam, hogy senki nem akar fizetni,  csak pofikázik, azt várják el a kerti családok, hogy a sült galamb berepüljön a fapados légitársaság gépén…

Az előző “közgyűlésen” elfogadták a Szövetség létrehozását, az aláírásokkal erősítették meg!

 

 

folytatjuk

2018-08-28

-oil-

Leave a Reply 776 megnézve, 2 alkalommal mai nap |