< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A magyar honvédelmi miniszter szerint is kellene egy európai haderő

| Mobile | RSS

A magyar honvédelmi miniszter szerint is kellene egy európai haderő

2018. augusztus 31. | hozzászólás | Közélet

A magyar honvédelmi miniszter szerint is kellene egy európai haderő

A tömeges migráció befolyásolja az európai biztonság helyzetét – mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Benkő Tibor az elmúlt két napban részt vett az Európai Unió védelmi minisztereinek találkozóján. A miniszter az M1-en azt mondta: abban mindenki egyetért, hogy Európa biztonságának szavatolása az európai országok kötelessége. Emellett abban is egyetértés van, hogy a tömeges bevándorlás nem jó, s befolyásolja a lakosság többségének biztonsági helyzetét.

A magyar honvédelmi miniszter szerint is kellene egy európai haderő

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjei eskütételén az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a budapesti Kossuth téren 2018. augusztus 20-án

Fotó, címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

A miniszter kitért arra is, hogy Európában két pártra szakad a politika. Vannak, akik szerint szükség van a migrációra, míg más országok ennek ellenkezőjét állítják. Benkő Tibor szerint egyre több ország vallja, hogy az illegális migráció nem jó Európának.

Kérdésre válaszolva azt is kiemelte: az európai hadsereg rendkívül fontos lenne a biztonság fenntartása érdekében. Benkő Tibor kiemelte: Európának szüksége van olyan katonai képességre, haderőre, amellyel az európai biztonsági helyzetet tudja kezelni.

(MTI)

forrás:propeller

Leave a Reply 255 megnézve, 2 alkalommal mai nap |