< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Esély a nőknek Csongrádon – tanácsadással és szemléletformálással segítenek

| Mobile | RSS

Esély a nőknek Csongrádon – tanácsadással és szemléletformálással segítenek

2018. szeptember 13. | hozzászólás | Közélet

Esély a nőknek Csongrádon – tanácsadással és szemléletformálással segítenek

A nők munkaerőpiaci helyzetének javítását, a munka és a család összeegyeztethetőségét segíti Csongrádon a Kereszt tér 1. szám alatt nyílt Család és KarrierPONT.
A Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatára, így jöhetett létre egy tanácsadó iroda az „Esély a nőknek! Komplex szakmai programok megvalósítása Csongrád térségében” programnak köszönhetően. A Kereszt téri épületben egyébként egymás mellett és egyben egymást erősítve működik a csongrádi Egészségpont, a prevenciós célú Praxis Közösség és a Család és KarrierPONT is.

Az irodában elsősorban az aktív korú női munkavállalókat segítik, akiknek nehézséget okoz a munka és a magánélet összehangolása – tudtuk meg Tóth Iréntől. Az intézmény vezetője elmondta, a hátrányos helyzetű, pályakezdő, fogyatékkal élő, gyermeküket egyedül nevelő, nagycsaládos vagy kisgyerekes hölgyek alkotják a célközönséget. – Különböző tanácsadással tudjuk támogatni őket, hogy könnyebben kerüljenek vissza a munka világába. Itt a legapróbb dolgoktól, akár egy önéletrajz megírásától kezdve igyekszünk minden segítséget megadni – számolt be az iroda munkájáról Tóth Irén.

Bár alapvetően a hölgyeknek készült a projekt, és a nők a célcsoport, de mivel a térségre jellemző, hogy nagyon sok a gyermekét egyedül nevelő édesapa is, ezért őket is szeretnék támogatni. Számukra is szeretnének egy olyan biztos pontot jelenteni, ahová bármikor fordulhatnak tanácsért, illetve részt vehetnek a tréningeken.

Az irodában a két szakmai munkatárs mellett pedagógus, közösségfejlesztő, ifjúsági mentor is dolgozik, így a Család és KarrierPONT egy komplex szolgáltatást tud nyújtani. A Kereszt téri irodában kedden és pénteken reggel 8-tól délután 2 óráig, szerdánként pedig délelőtt 10 és este 6 óra között várják az ügyfeleket tanácsadással, információnyújtással.

A projekt rövid- és hosszú távú hatásaként azt várják, hogy hozzájáruljon a nők foglalkoztatásának és esélyegyenlőségének növeléséhez, illetve a nőkkel szembeni – gazdasági és társadalmi – előítéletek lebontásához.

fecsego.eu/DM
Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |