< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Gulyás: Nem fogadták el a Sargentini-jelentést

| Mobile | RSS

Gulyás: Nem fogadták el a Sargentini-jelentést

Gulyás: Nem fogadták el a Sargentini-jelentést

  • A kormány szerint az Európai Parlament nem fogadta el a Sargentini-jelentést szerdán, a tartózkodó szavazatokat is figyelme kell venni az eredménynél – mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. Hétfőn döntenek a jogi lépésekről.
  • Állami alapítványhoz kerül jövőre a Corvinus Egyetem, addig pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium lesz a fenntartó.
  • Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány októberben, a téma a családtámogatás és a demográfia.
  • A gazdasági növekedésnek köszönhetően számíthatnak nyugdíjprémiumra a nyugdíjasok.
  • Falusi útalap létrehozásáról döntött a kormány. Az intézkedés célja, hogy az alsóbbrendű utak minősége is javuljon a jövőben

Semmisnek tekintik a Sargentini-jelentés elfogadását

A kormány megtárgyalta a Sargentini-jelentés után előállt helyzetet – kezdte a csütörtöki kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A lisszaboni szerződés alapján egyértelműnek látjuk, hogy az EP a jelentést nem fogadta el.

KAPCSOLÓDÓ
Elfogadták a Sargentini-jelentést

Elfogadták a Sargentini-jelentést

A többi nemzeti kormány előtt kell bizonyítani, hogy nem sérülnek az európai értékek Magyarországon.

Itt olvashatja cikkünket a jelentés elfogadásáról.

A kormány szerint a jelenlévők kétharmada lett volna szükség a jelentés elfogadásához, a tartózkodások miatt a kétharmados támogatottságot nem kapta meg. Az, hogy a tartózkodó szavazatokat figyelmen kívül hagyták, olyan, mintha „bármely államban a házszabály felülírja az alkotmányt” – mondta Gulyás.

A magyar kormány tehát „úgy tekint az EP döntésére, hogy a lisszaboni szerződés értelmében nem fogadta el a Sargentini-jelentést”. Hétfőn a kormány EU-s kormányülést tart, ott dönt a konkrét jogi lépésekről. Gulyás szerint érvényes szavazásról, de érvénytelenül megállapított határozatról van szó. A miniszter szerint a legvalószínűbb, hogy a határozat helyes kimondását kérik majd az Európai Bíróságtól.

Itt írtunk arról, hogy az uniós szerződés nem ad utasítást a tartózkodásokra vonatkozóan, ezért lehet vita tárgya a kérdés.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |