< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közlemény/Tisztelt főszerkesztő barátom!

| Mobile | RSS

Közlemény/Tisztelt főszerkesztő barátom!

2018. szeptember 13. | hozzászólás | Közélet

Kedves Oláh István László!

 

Bizonyára értesültél róla, hogy az Európai Parlement a mai napon kétharmados többséggel fogadta el az Orbán-kormányt elítélő Sargentini-jelentést. Az európai közösség ma baloldalitól jobboldaliig, zöldtől liberálisig, szocialistától kereszténydemokratáig kimondta, hogy egy európai tagállamban nem lehet büntetlenül sárba tiporni az európai értékeket. Mondanom sem kell, hogy a DK EP-képviselői tették a dolgukat: nem ijedtek meg attól, hogy a kormánypropagandában le lesznek hazaárulózva, nem kerestek kifogásokat, hanem bátran, a lehető leghatározottabban nyomtak ma az igenre. Ez egy kicsit a mi sikerünk is.

A mai nappal Orbán Viktor veszített, Magyarország és a magyarok pedig nyertek. Ez Orbán Viktor elmúlt 12 évének legsúlyosabb veresége. A történelemkönyvekben szégyen szemre a magyar miniszterelnök lesz az első, akitől az EU-nak meg kellett védenie saját polgárait. Ez egy nagy győzelem az európai Magyarországért folytatott harcban, de csak egy lépés az Orbán-rendszer leváltásához vezető úton.

Valamit azonban akkor sem felejthetünk el. Szeretném, ha tudnád, hogy ezt a bűnös rendszert senki nem fogja helyettünk leváltani. Sem az EU, sem más. Európa megtette a magáét, de most mi jövünk, ez a mi hazánk, ez a mi feladatunk és a mi küldetésünk. Ezért dolgozik a Demokratikus Koalíció.

 

Többek között fentiekről is beszélni fogok a DK évadnyitó rendezvényén, amit az ATV fog felvételről közvetíteni most szombaton, 16 órától. Ha teheted, hallgasd meg!

 

Barátsággal

Gyurcsány Ferenc

 

Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |