< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Ferenc pápa kikelt az olasz maffia ellen: változzatok meg, ne csak magatokra és a pénzre gondoljatok////. Papa Francesco ha schiuso la mafia italiana: il cambiamento, non solo per te stesso e per i soldi

| Mobile | RSS

Ferenc pápa kikelt az olasz maffia ellen: változzatok meg, ne csak magatokra és a pénzre gondoljatok////. Papa Francesco ha schiuso la mafia italiana: il cambiamento, non solo per te stesso e per i soldi

Ferenc pápa kikelt az olasz maffia ellen: változzatok meg, ne csak magatokra és a pénzre gondoljatok

Ferenc pápa szombaton a szicíliai Palermóban felszólította a maffiát, hogy hagyjon fel a pénz és a hatalom hajhászásával. A pápa azon a megemlékezésen ment neki az olasz szervezett bűnözői csoportoknak, amelyet a maffiózók által meggyilkolt Giuseppe Puglisi atya halálának 25 évfordulóján tartottak.

Puglisi, akit ismerői csak Pinónak neveztek, azzal haragította magára a szervezett bűnözést, hogy azon dolgozott, hogy Palermo nyomornegyedének munkanélküli fiataljai ne forduljanak a maffiához munkáért, ne legyenek bűnözők kifutói vagy drogdílerek. A papot 2013-ban vértanúként ismerte el az egyház, és boldoggá avatták.

Ferenc pápát több tízezer ember üdvözölte a Palermóban bemutatott szabadtéri szentmisén.

„Azt üzenem a maffiózóknak: változzatok meg, testvéreim és barátaim! Ne csak magatokra és a pénzre gondoljatok!” – húzta alá a pápa. „A halotti lepelnek nincs zsebe, (a pénzt) nem tudjátok magatokkal vinni” – tette hozzá az egyházfő.

Puglisit 56. születésnapján otthona ajtajában lőtte agyon egy férfi, akiről a bíróság később kimondta: a maffia bérgyilkosa. A gyilkosság pár hónappal az után történt, hogy II. János Pál pápa a szigeten felszólította a maffiát, hogy változzanak meg, vagy életük végén nézzenek szembe Isten haragjával. Ebben az időben a sziget még azt is alig heverte ki, hogy 1992-ben mintegy két hónap eltéréssel a maffia pokolgépes merénylettel megölte Giovanni Falcone és Paolo Borsellino vizsgálóbírót, akik a szicíliai maffia, a Cosa Nostra ádáz ellenségeiként üldözték a szervezett bűnözést.

fecsego.eu/168 óra

Papa Francesco ha schiuso la mafia italiana: il cambiamento, non solo per te stesso e per i soldi

Papa Francesco sabato a Palermo, in Sicilia, ha invitato la mafia ad abbandonare denaro e potere. Il Papa ha ricordato la commemorazione dei gruppi criminali organizzati italiani nel 25 ° anniversario della morte del padre di Giuseppe Puglisi in stile mafioso.

Puglisi, che conosceva solo chiamato Pino, irritato da sola criminalità organizzata che ha lavorato a Palermo quartieri baraccopoli di giovani disoccupati non girare per il lavoro mafia, non sono criminali o spacciatori pista. Il prete è stato riconosciuto come martire nel 2013 dal sacerdote ed è stato benedetto.

Papa Francesco è stato accolto da decine di migliaia di persone nella Messa all’aperto in Palestina.

“Dico ai mafiosi: cambiamento, fratelli e sorelle! Non pensare solo a te stesso e ai soldi “, ha sottolineato il Papa. “La Sindone non ha tasche, (il denaro), non si può prendere con voi” – ha detto la chiesa principale.

Il 56 ° compleanno di Puglis, un uomo sparato alla porta della sua casa, la corte ha poi dichiarato: l’assassino della mafia. L’omicidio è avvenuto pochi mesi dopo il II. Papa Giovanni Paolo II sull’isola ha invitato la mafia a cambiare o finire per affrontare l’ira di Dio. In questo momento l’isola è stata anche poco recuperato al 1992, tranne che per circa due mesi uccisi Giovanni Falcone e Paolo Borsellino giudice istruttore mafioso bomba assassinio, che ha perseguito la criminalità organizzata della mafia siciliana, Cosa Nostra feroci nemici.

fecsego.eu/168 ore

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |