< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Megverték, kórházba kellett vinni Ács lemondott polgármesterét

| Mobile | RSS

Megverték, kórházba kellett vinni Ács lemondott polgármesterét

2018. szeptember 16. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

Megverték, kórházba kellett vinni Ács lemondott polgármesterét

– Kemény a fejem, megúsztam zúzódásokkal – írta lapunknak Lakatos Béla. Megtámadták és megütötték ugyanis Ács volt polgármesterét, akit ezek után kórházba kellett szállítani. Az esetről az egykoron fideszes, ám a hatalomgyakorlást keményen kritizáló politikus, aki a Momentum 2018-as országgyűlési képviselőjelöltje is volt, azt írta:

A volt polgármestert egy szóváltást követően, miközben beszállt a kocsijába, egy férfi lapáttal arcon ütötte, egy másik pedig közben a tarkójára vágott két ütést. Ezután elkezdett ömleni az arcából a vér. A helyszínről még elhajtott, de később mentő vitte kórházba. Lakatos Facebook-bejegyzéseiből kiderül: ismeri a támadóit, és szerinte azok a helyi Fidesszel kapcsolatban álló emberek.

Szerinte ugyanis a történtek egy politikai támadás része.

Lakatos, már a kórházból hazatérve terjedelmes bejegyzésben ismertette a történtek hátterét:

Emlékezetes: a polgármestert még tavasszal kényszerítették lemondásra, állítása szerint munkahelyét is elvesztette azóta. Lakatos az Orbán-kormányt érintő, kemény bírálatairól, valamint aktív közéleti szerepvállalásáról ismert. Legutóbb Járóka Líviát, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét tette helyre nyilvánosan, amiért az a Sargentini-jelentés vitájában azt állította, hogy az Orbán-kormánynál többet senki nem tett a magyar romákért.

Lakatos mostani bejegyzését úgy zárta: „Nem fogok lehajtott fejjel járni ebben az országban, mert rengeteget dolgoztam emberekért, igaz sehova nem vesznek fel munkára, tanárként mindenki fél alkalmazni itt. Köszönöm.”

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |