< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nem költözhetnek be roma bérlők Piliscsabán egy társasházba, méghozzá a szabályzatukra hivatkozva

| Mobile | RSS

Nem költözhetnek be roma bérlők Piliscsabán egy társasházba, méghozzá a szabályzatukra hivatkozva

2018. szeptember 16. | hozzászólás | Közélet

Nem költözhetnek be roma bérlők Piliscsabán egy társasházba, méghozzá a szabályzatukra hivatkozva

 SZERZŐ: BÍRÓ VERONIKA

 

Nem költözhet be egy roma család Piliscsabán az albérletbe, pedig már a kauciót is kifizették. Mielőtt a család elindult volna a szerződéskötésre, az ingatlanügynök SMS-ben értesítette a családfőt, hogy a társasház szabályzata szerint romák nem költözhetnek be a házba – derül ki a Piliscsaba ma… és holnap! nevű Facebook-csoport bejegyzéséből.

– Kedves Márk! Sajnálom, de rossz hírt kell önnel tudatnom. A ház új szabályzata tiltja, hogy roma származású bérlők legyenek a házban. A tulajdonos elnézését kéri, de így a lakást nem tudja az önök részére kiadni. Holnap reggel a pénzt visszaadom. Mikor jár Csabán? Mindent megtettem, ne haragudj”

– írta az ingatlanközvetítő sms-ben a családfőnek.

Simon Gyula piliscsabai fideszes önkormányzati képviselő a bejegyzés alatt azt írja, hogy kikérte a társasház alapszabályát, és az természetesen nem tartalmaz ilyen kitételt.

– Véleményem szerint az ingatlanközvetítő nem hibás, hiszen ő mindent megtett, már a foglalót is átvette, hogy létrejöjjön a jogviszony, mely sajnos mégsem jöhetett létre, hiszen a tulajdonos ezzel a felháborító és egyben valótlan indokkal megtagadta azt. Szomorú, hogy itt tartunk, amit mélységesen elítélek – állapította meg Simon Gyula.

Fotó: Youtube

Budapestkörnyéke.hu hírportálnak a családfő elmondta, hogy többször keresett már albérletet, és tudja, hogy nehezen adnak ki roma származású embereknek lakást.

– Amikor felhívtam az ingatlanközvetítőt, már a telefonban elmondtam neki, hogy cigány vagyok, hogy ezt már az elején tudják, ne később legyen meglepetés. Az ingatlanosnak azt is elmondtam, hogy saját cégem van, bejelentett munkahelyem. Összekötött a lakás tulajdonosával, megnéztük a lakást, kifizettem kéthavi kauciót és egyhavi lakbért, összesen 300 ezer forintot, hétfőn írtuk volna alá a szerződést, és október elsején költöztem volna be a kisfiammal és a feleségemmel

– mesélte az édesapa a portálnak.

A Facebook-csoport tagjai, vélhetően Piliscsaba lakosai, felháborodtak az eseten, nem kérnek a rasszizmusból. Az egyik komment alapján a család az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult. A 168 Óra is megkereste az érintetteket, továbbá az önkormányzati képviselőt, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

fecsego.eu/168 óra
Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |