< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Veszélyben Rosenstein pozíciója(((En peligro, la posición de Rosenstein

| Mobile | RSS

Veszélyben Rosenstein pozíciója(((En peligro, la posición de Rosenstein

Veszélyben Rosenstein pozíciója

Fotó: AFP/ SAUL LOEB, BRENDAN SMIALOWSKI
Csütörtökön beszélhet személyesen Rod Rosenstein amerikai igazságügyminiszter-helyettes Donald Trumppal a saját sorsáról, miután az terjedt el, hogy titokban hangfelvételt készített az elnök szavairól, és szervezkedett az elmozdítása érdekében. Hétfőn úgy hírlett, hogy távozik a posztjáról. Később azonban a Fehér Ház szóvivője közölte: még csak  telefonbeszélgetést folytatott az elnökkel, és majd akkor ülnek le egymással, amikor Trump visszatér New Yorkból. Rosenstein volt az, aki megbízta Robert Muellert, hogy különleges ügyészként eljárva vizsgálja ki, összejátszott-e Trump kampánystábja a 2016-os elnökválasztási kampányba beavatkozni próbáló Oroszországgal. Trump tagadja a feltételezést, és boszorkányüldözésnek tartja a vizsgálatot. Tanácsadói azonban figyelmeztették: politikai öngyilkosság lenne, ha menesztené Rosensteint vagy Muellert, mert azt beismerésnek tekintenék. Új helyzet állt azonban elő, amikor a múlt pénteken a New York Times azt írta: tavaly Rosenstein saját maga beszélt a titkos hangfelvétel-készítésről és arról, hogy megpróbálta rávenni a Kongresszust Trump különleges eljárással történő elmozdítására. Rosenstein pontatlannak nevezte a lap állítását.
fecsego.eu/népszava online
En peligro, la posición de Rosenstein
Foto: AFP / SAUL LOEB, BRENDAN SMIALOWSKI
El jueves, usted puede hablar con Rod Rosenstein, el viceministro de Justicia de los Estados Unidos, Donald Trump, sobre su propio destino, después de difundir secretamente la voz del presidente y organizar su traslado. El lunes anunció que dejaría la publicación. Más tarde, sin embargo, el portavoz de la Casa Blanca anunció que acababa de mantener una conversación telefónica con el presidente y luego se sentaron juntos cuando Trump regresó de Nueva York. Rosenstein fue quien encargó a Robert Mueller que investigase como fiscal especial si la campaña de Trump se había confabulado con Rusia para intentar intervenir en la campaña presidencial de 2016. Trump niega la suposición y considera la investigación como una cacería de brujas. Sus asesores, sin embargo, advirtieron que sería un suicidio político poner a Rosenstein o Mueller abajo porque se consideraría una confesión. Se produjo una nueva situación cuando, el viernes pasado, el New York Times escribió: el año pasado, el propio Rosenstein habló de hacer un registro secreto e intentar obligar al Congreso a cambiar a Trump a través de procedimientos especiales. Rosenstein llamó a la declaración de la página inexacta.
fecsego.eu/newsword en línea
Leave a Reply 119 megnézve, 1 alkalommal mai nap |