< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Franciaország-szakértő: Macronnak stratégiai kérdés az EP-választás((France Expert: Macron est un enjeu stratégique pour les élections européennes

| Mobile | RSS

Franciaország-szakértő: Macronnak stratégiai kérdés az EP-választás((France Expert: Macron est un enjeu stratégique pour les élections européennes

Külpolitika-Franciaország
Franciaország-szakértő: Macronnak stratégiai kérdés az EP-választás

 

Stratégiai jelentőségű kérdésnek tekinti a jövő májusi EP-választást Emmanuel Macron francia elnök, mivel európai programjának megvalósítása annak az eredményén múlik – mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Hangsúlyozta, hogy az európai parlamenti választás kampánya egyúttal eltereli a figyelmet a belpolitikai feszültségekről is. A reformtervek, a költségvetési viták vagy a munkanélküliség mellett a legfontosabb, hogy még az idén elkezdődhet a sokféle rendszerből álló nyugdíjrendszer egységesítése, ám Macron ezzel nehéz feladatot vállalna magára – tette hozzá. A szakértő felidézte, hogy a francia elnök a népszerűtlen intézkedésen gyorsan túl akart esni, hogy utána szociálisan érzékenynek mutatkozhasson, de már az idei költségvetésben is helyet kaptak az ilyen irányba mutató intézkedések.
Soós Eszter Petronella szerint Macron dolgát nehezíti a szavazóbázis sokszínűsége is, kommunikációja azért sokszor ellentmondásos, mert minden választói csoportnak meg akar felelni. A közbeszédet azonban uralni tudja Marine Le Pennel, a Nemzeti Front elnökével együtt, miközben a többi párt nem tud hatásos üzenetekkel betörni a nyilvánosságba.
Hozzátette, hogy az ellentmondások határozzák meg a francia elnök migrációs politikáját is, a gyakorlat sokszor eltér a kijelentésektől. Macron folytatja a bevándorláspolitika szigorítását és elutasítja a gazdasági okokból érkezők befogadását – mondta a szakértő.

MTI

France Expert: Macron est un enjeu stratégique pour les élections européennes

Le président français Emmanuel Macron estime que l’élection du PE est une question d’importance stratégique pour mai, car la mise en œuvre de son programme européen dépend des résultats – a déclaré Eszter Petronella, expert pour la France dans l’émission du samedi matin de la chaîne actuelle M1.

Il a souligné que la campagne électorale du Parlement européen avait également détourné l’attention des tensions politiques internes. Outre les plans de réforme, les conflits budgétaires ou le chômage, il est important de commencer à consolider le système de retraite de nombreux systèmes cette année, mais Macron le ferait avec difficulté, a-t-il ajouté. L’expert a rappelé que le président français tentait de renverser l’action impopulaire pour devenir socialement sensible, mais le budget de cette année avait déjà pris des mesures en ce sens.
Selon Petronella Eszter Soós, le travail de Macron est gêné par la diversité de la base électorale et sa communication est souvent controversée car il souhaite répondre à tous les groupes électoraux. Toutefois, il est possible d’exclure toute conversation publique avec Marine Le Penn, présidente du Front national, alors que le reste du parti ne peut pénétrer le public avec des messages efficaces.
Il a ajouté que les contradictions déterminaient également la politique de migration du président français, la pratique s’écartant souvent des déclarations. Macron continue de resserrer sa politique d’immigration et refuse d’accommoder ceux qui arrivent pour des raisons économiques – a déclaré l’expert.

MTI

Leave a Reply 481 megnézve, 1 alkalommal mai nap |