< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kolbász, mustár és lágy kenyér az állfüggetlenek fegyvertárában Közpénzből kampányol az ellenzék által támogatott Németh Angéla

| Mobile | RSS

Kolbász, mustár és lágy kenyér az állfüggetlenek fegyvertárában Közpénzből kampányol az ellenzék által támogatott Németh Angéla

2018. szeptember 30. | hozzászólás | Közélet

Kolbász, mustár és lágy kenyér az állfüggetlenek fegyvertárában

Közpénzből kampányol az ellenzék által támogatott Németh Angéla

szerző:Bán Károly

Négy jelölt száll ringbe vasárnap Budapest XV. kerületében az időközi polgármester-választáson: Németh Angéla alpolgármester (Rászorulókat Támogatók Egyesülete – Magyar Szolidaritás Mozgalom), akit a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok is támogatnak, a kerületet 2010 és 2014 között irányító László Tamás (Fidesz–KDNP), Kerezsi László (Magyar Munkáspárt) és Csékei Sándor (független).

Az új ellenzéki modell szerint a jelölt civil és független, ehhez képest kampányát a volt DK-s polgármester, Hajdu László irányította, akit a tavasszal országgyűlési képviselővé választottak, s ezért kellett most új választást kiírni.

Németh Angéla programjáról nem tudni semmit. A jelölt a kampány során például egy „nyárbúcsúztató szomszédünnepen” bukkant fel, amelyen a Piramis együttes tartott nagy koncertet, holnap pedig jótékonysági főzőverseny lesz Újpalotán buszos városnézéssel kísérve, amelynek rendezője a Rászorulókat Támogató Egyesület (elnöke Németh Angéla), ám a rendezvény fő támogatója a XV. kerületi önkormányzat. Vagyis kvázi közpénzből finanszírozzák a független jelölt kampányfinisét, éppen egy nappal a választások előtt. Ez az apróság nem verte ki a biztosítékot a baloldali médiában, amely napok óta a fideszes jelölt, László Tamás lejáratásával van elfoglalva. Ennek középpontjában az áll, hogy László Tamást meghívták egy iskola tanévnyitójára, ahol a gyerekekhez is szólni merészelt.

A civilben fizetés nélküli szabadságon lévő logisztikai ügyintézőt, Németh Angélát úgy emlegetik Rákospalotán, mint Gyurcsány trójai falovát, amelyet Lamperth Mónika jegyző segítségével próbálnak betolni a polgármesteri székbe. A Hajdu László-féle kampányban a kolbász, a mustár, a (lágy) kenyér is szerepet kapott, amellyel a kampányfőnök az Olajág Otthon lakóit próbálta meggyőzni arról, hogy vasárnap hová kell tenni az ikszet.

fecsego.eu/magyar hírlap
Leave a Reply 427 megnézve, 1 alkalommal mai nap |