< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a szerb embercsempész

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a szerb embercsempész

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Letartóztatásban a szerb embercsempész

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte egy hónapi időtartamra azt a szerb férfit, akit gépkocsija csomagtartójában próbált meg migránsokat Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a férfi 2018. október 5. napján délután 5 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen az általa vezetett szerb honosságú személygépkocsival. A beléptetéskor elrendelt járműellenőrzés során az autó csomagtartójában megbújva megtaláltak két török állampolgárt, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, döntése azonban nem emelkedett jogerőre, figyelemmel arra, hogy a terhelt és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Szeged, 2018. október 10.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |